Γαύρος ξιδάτος

09 Ιουλίου 2014
Γαύρος ξιδάτος

Υλικά:

Φρέσκος γαύρος

πράσινες πιπεριές, καθαρισμένες & κομμένες σε ροδέλες

κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

μαϊντανός

αλάτι

ξίδι

λάδι

 

Τρόπος παρασκευής:

Προετοιμάζουμε το ψάρι από την προηγούμενη μέρα: Πλένουμε καλά τον γαύρο μας και τον καθαρίζουμε αφαιρώντας με προσοχή το κεφάλι και τα εντόσθια. Τοποθετούμε το ψάρι σε ένα τάπερ, το αλατίζουμε και περιχύνουμε με ξίδι, καπακώνουμε κι αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ. Την επομένη, ανοίγουμε τον γαύρο με προσοχή στη μέση κι αφαιρούμε το κόκαλο που έχει. Τον επαναφέρουμε στο τάπερ και τον σκεπάζουμε με τις ροδέλες της πιπεριάς, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το ξίδι κι από πάνω άλλη μια στρώση γαύρο με τα υπόλοιπα υλικά ξανά, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το ψαράκι. Τελειώνουμε με λαδόξιδο κι αν χρειάζεται, πασπαλίζουμε με λίγο αλατάκι. Διατηρούμε τον γαύρο στο ψυγείο έως ότου τον σερβίρουμε δροσερό.