Γαύρος γεμιστός

21 Αυγούστου 2014

Υλικά:
750 γρ. γαύρος
1 ματσάκι μαϊντανό
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες...
250 γρ. φέτα
2 ντομάτες
λάδι
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη

Τρόπος παρασκευής:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, παρομοίως και το κρεμμύδι όπως και το σκόρδο. Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τη ντομάτα. Την προσθέτουμε στο μπολ. Τρίβουμε από πάνω τη φέτα. Προσθέτουμε τα καρυκεύματά μας κι ανακατεύουμε να πάμε παντού. Αν ο γαύρος δεν είναι καθαρισμένος, αφαιρούμε το κεφάλι και πιέζοντας με τα δάχτυλα στην κοιλιά και τη ράχη, ανοίγει στα δύο κι εμφανίζεται το κόκαλο. Το αφαιρούμε με προσοχή.
Σε ένα γυάλινο, πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τον μισό γαύρο και τον ραντίζουμε με λάδι. Τον καλύπτουμε με τη γέμιση που φτιάξαμε στην αρχή, να πάει παντού και τον σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο μισό γαύρο. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό , μια και θα βγάλουν υγρά οι ντομάτες και ψήνουμε στους 200°C για 45’. Εάν δούμε ότι σώνεται το νερό, προσθέτουμε λίγο.
 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές