Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

21 Μαρτίου 2022
linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20"
totalTime
Συνολικός χρόνος
20"
Υλικά

500 γρ. μπακαλιάρο
Κάπαρη
Σχοινόπρασο
Ηλιέλαιο
αλεύρι

Για το χυλό
9 γρ. μαγιά
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
330 ml μπύρα
25 γρ. καλαμποκάλευρο
50 ml λευκό ξίδι
10 ml κόκκινο ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη σκορδαλιά
3 μεσαίες σκ. σκόρδο
120 ml ελαιόλαδο
40 ml χυμό λεμονιού
300 γρ. πατάτα βρασμένη
200 γρ. ψωμί ψίχα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Για το χυλό
Ρίχνουμε μέσα σ’ ένα δοσομετρητή όλα τα υλικά για το χυλό και τα πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Τα περνάμε από σουρωτήρι.

Για τη σκορδαλιά
Μουλιάζουμε το ψωμί, το στραγγίζουμε και το βάζουμε μέσα στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά.
Πολτοποιούμε.

Για το μπακαλιάρο
Αλευρώνουμε το ψάρι κι από τις δυο πλευρές, το βουτάμε 1-2 φορές μέσα στο χυλό και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 180 -190 C βαθμούς. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Στήνουμε το πιάτο μας και γαρνίρουμε με κάπαρη και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές