Φράουλα Γρανίτα

26 Μαΐου 2014
Φράουλα Γρανίτα

Υλικά:

320 γρ. φράουλες

4 κούπες νερό

2 κούπες ζάχαρη

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

 

Τρόπος παρασκευής:

Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε για 5' το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και την πούλπα από τις φράουλες κι ανακατεύω ζωηρά. Μεταφέρουμε το μείγμα μου στην μηχανή παγωτού κι ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης.