Φιλετάκια με μουστάρδα Dijon & δενδρολίβανο, συνοδεία λαχανικών

01 Φεβρουαρίου 2016
Από τις πλέον γρήγορες και πεντανόστιμες, ζουμερές και κλασάτες συνταγές για beef tenderloin!
 
Θα χρειαστούμε: (για 6 άτομα)
 
για την αλοιφή: 
 
1 κ.σ. ελαιόλαδο
 
1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
 
1 κ.γλ. αλεσμένους κόκκους μάραθου
 
1-2 κ.γλ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
 
½ κ.γλ φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
 
6 φέτες βοδινό φιλέτο 
 
σως μουστάρδας:
 
½ κούπα κρέμα γάλακτος
 
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
 
2 κ.γλ. φρέσκος χυμός λεμονιού
 
1 πρέζα αλάτι
 
Πάμε…
 
Σε ένα μπολάκι ενώνουμε τα υλικά για την αλοιφή: το λάδι, το δενδρολίβανο, τον μάραθο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία, αρωματική αλοιφή. 
 
Σκουπίζουμε τα φιλετάκια μας με διπλό χαρτί κουζίνας, ώστε να αφαιρέσουμε την υγρασία. Αλείφουμε το μείγμα που μόλις φτιάξαμε στην επιφάνεια του κρέατος και από τις δύο μεριές, να αρωματιστεί καλά-καλά και να διεισδύσουν οι πρώτες ύλες.
 
Τοποθετούμε τα φιλετάκια μας ή σε ρηχό ταψί ή σε αντικολλητικό χαρτί. Τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου, την οποία έχουμε μετακινήσει στη μεσαία θέση. Σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C-200°C ψήνουμε για 40’-50’ το κρέας μας, αναλόγως αν το θέλουμε rare, medium rare ή medium. Φυσικά παίζει ρόλο και το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας αλλά και το πάχος που έχουν τα φιλέτα μας.
 
Όσο ψήνεται το κρέας, πάμε να φτιάξουμε την κρεμώδη σως μας: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε ζωηρά την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και τις σταγόνες του λεμονιού. Δοκιμάζουμε κι αλατίζουμε κατά βούληση.
 
Αφού ψηθεί το κρέας, το αφήνουμε για ελάχιστα λεπτά να πέσει λιγάκι η θερμοκρασία του και το σερβίρουμε με τη σως! Συνοδεύουμε με ένα στρογγυλό, γεμάτο σώμα, φρουτώδες κόκκινο κρασί ή με ένα ροζέ, με μεσαίο σώμα και φωτεινό, φρουτώδες άρωμα. Καλή απόλαυση.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές