Μελιτζανοσαλάτα με ρόδι και πινόλια

linkedin
Μερίδες
3-4 ΑΤΟΜΑ
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
1 ώρα
Υλικά

1/4 φλ. ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 λεμόνι, το χυμό 
2-3 κουταλιές γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
ελαιόλαδο
σπόρους ροδιού 
καβουρδισμένα πινόλια (κουκουνάρια)
μαϊντανό χοντροκομμένο

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βάζουμε μία σχάρα σε ένα ταψί και τοποθετούμε επάνω τις μελιτζάνες. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, τρυπάμε τις μελιτζάνες σε αρκετά σημεία.  
Τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. 
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και με ένα κουτάλι, αφαιρούμε τη σάρκα τους και τη βάζουμε σε ένα μπολ.  
Προσθέτουμε το ταχίνι, το γιαούρτι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη μελιτζανοσαλάτα σε ένα μπολ, τη περιχύνουμε με   ελαιόλαδο και σκορπάμε επάνω σπόρους ροδιού, πινόλια και χοντροκομμένο μαϊντανό. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές