Nτονέρ κεμπάπ

10 Ιουνίου 2022
linkedin
Μερίδες
8-10
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
1 ώρα
Υλικά

1200γρ. αρνίσιο κιμά 
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλιά κρεμμύδι τριμμένο στη λεπτή μεριά του τρίφτη 
1 κουταλιά ρίγανη 
1 κουταλιά κάρι 
1 κουταλιά μπαχάρι  
½ πρέζα  γαρίφαλο αλεσμένο 
½ κουταλάκι αρτυσιά (κύμινο) 
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι 
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1 αυγό 
1/3 φλ. γάλα
½ φλ. φρυγανιά αλεσμένη (γαλέτα) 
Για το σερβίρισμα
8-10 μέτριες πίτες για σουβλάκια 
σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, φρέσκο κρεμμυδάκι
γιαούρτι

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει μπούτι (μερί) για κιμά και  να τον περάσει 2 φορές από τη μηχανή. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τον κιμά. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό ή τον αναδευτήρας Κ, όπως αλλιώς λέγεται για 1-2 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το κάρι, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, την αρτυσιά, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό. Βάζουμε το αυγό, το γάλα και τέλος τη φρυγανιά. Χτυπάμε ακόμα 1-2 λεπτά να αφρατέψει το μίγμα του κιμά.   
Απλώνουμε αντικολλητική λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας μας, βάζουμε τον κιμά και σχηματίζουμε ένα μακρόστενο ρολό με τον κιμά. Το τυλίγουμε στην αντικολλητική λαδόκολλα και το κλείνουμε σαν καραμέλα. Τοποθετούμε τις 2 άκριες που εξέχουν στην ένωση της λαδόκολλας και βάζουμε το κεμπάπ με την ενωμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί. Το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά. Ακολούθως, γυρίζουμε το γύρο (η κάτω πλευρά προς τα πάνω), χαμηλώνουμε  το φούρνο στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15-20 λεπτά. Αφήνουμε το γύρο να κρυώσει  και τον κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ψήνουμε τις πίτες στο τηγάνι ή στην τοστιέρα, τις ανοίγουμε και απλώνουμε 1 κουταλιά γιαούρτι. Βάζουμε ντονέρ κεμπάπ, σαλάτι και σερβίρουμε. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές