Coconut Macaroon Chocolate Nests

12 Απριλίου 2017
linkedin
Μερίδες
10 ΦΩΛΙΕΣ
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
17-20 λεπτά
Υλικά
475 ml ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
210 γρ. τριμμένο γλυκό ινδοκάρυδο 
1 μεγάλο ασπράδι αυγού
1 ποτήρι σοκολάτα φουντουκιού
1 1/2 κουταλάκι βανίλια
Σοκολατένια πασχαλινά αυγά 
1/8 κουταλάκι αλάτι 
Εκτέλεση
 
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130°C. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε φύλλο λαδόκολλας ή μία μεμβράνη σιλικόνης.
 
2. Σε ένα μεγάλο μπόλ, ανακατεύουμε μαζί το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα, ασπράδι αυγού, εκχύλισμα βανίλιας και αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μείγμα στο ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. 
 
3. Με ένα κουτάλι, παίρνουμε περίπου δύο κουταλάκια απο το μείγμα και το τοποθετούμε στο προετοιμασμένο ταψί ψησίματος. Σχηματίζουμε τα μπισκότα σε ‘’φωλιές‘’. Πιέζουμε το κέντρο με τον αντίχειρα μας.
 
4. Ψήνουμε τα μπισκότα για 15 με 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Τα αφαιρούμε απο το φούρνο και πιέζουμε ξανά με τον αντίχειρά μας το κέντρο των ‘’φωλιών‘’. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν μέσα στο ταψί ψησίματος για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν. Τα αφαιρούμε με μια σπάτουλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
 
5. Τοποθετούμε περίπου ένα κουταλάκι σοκολάτας φουντουκιού στο κέντρο της κάθε φωλιάς και προσθέτουμε 3 πασχαλινά αυγά στο κέντρο της φωλιάς. Τελειώνουμε με την διακόσμηση των ‘’φωλιών’’ και σερβίρουμε.
 
Σημείωση: Μπορείτε να κάνετε τα μπισκότα 2-3 μέρες προηγουμένως. Φυλάσσονται σε αεροστεγές κλειστό δοχείο στον πάγκο.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές