Κοτόπουλο με νιφάδες καλαμποκιού

12 Αυγούστου 2022
linkedin
Μερίδες
4-6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30'
totalTime
Συνολικός χρόνος
3 ώρες
Υλικά

1 κιλό (3 κομμάτια) στήθος κοτόπουλου
1 φλ. αλεύρι 
5 αυγά καλά χτυπημένα
5 φλ. νιφάδες καλαμποκιού  (Corn Flakes)
1 1/3 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
Για τη μαρινάδα 
1 φλ. γάλα
½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
½ κουταλάκι κάρι
½ κουταλάκι πάπρικα
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι 
ελάχιστο πιπέρι
Για τη σος μαγιονέζα
1 φλ. μαγιονέζα
½ φλ. γιαούρτι
4 κουταλιές μουστάρδα Nτιζόν
3 κουταλιές μέλι

Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο στη μέση και μετά σε λωρίδες.
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. 
Βάζουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ντύνουμε με αντικολλητική λαδόκολλα 2 ταψιά. 
Σε ένα μπολ, βάζουμε τις νιφάδες καλαμποκιού  (Corn Flakes) και την παρμεζάνα και θρυμματίζουμε τις θρυμματίζουμε. 
Βγάζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, να στραγγίσουν. Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Τα περνάμε από το αλεύρι, τα αυγά και τα κορν φλέικς με την παρμεζάνα, να καλυψθούν από όλες τις πλευρές. Τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σος μαγιονέζα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και σερβίρουμε με τη σος μαγιονέζας. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές