Σουβλάκια κοτόπουλου με γιαούρτι και πάπρικα

26 Μαΐου 2024
linkedin
Μερίδες
4-6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
40'
Υλικά
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου 
  • 1 φλ. (250γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές (12ml) ελαιόλαδο
  • 1 καλά γεμάτο κουταλάκι (15γρ.) πάστα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι (3γρ.) πάπρικα
  • 1 κουταλιά (20γρ.) μουστάρδα Mild
  • 1 κοφτό κουταλάκι (3γρ.) σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά (4γρ.) φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 1 κουταλάκι (3γρ.) αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 κουταλιές (12ml) χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι (5γρ.) ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι (8γ.) αλάτι
  • ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε ξύλινα σουβλάκια σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσουν για να μην καούν στο ψήσιμο. 
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα τους κύβους κοτόπουλου. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο ή για ολόκληρο το βράδυ να μαριναριστεί. 
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 
Σκουπίζουμε τα ξύλινα σουβλάκια και περνάμε στο καθένα 4-5 κομμάτια από το κοτόπουλο. Τα βάζουμε επάνω σε μία σχάρα, την οποία τοποθετούμε πάνω από ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 25-30 λεπτά. 
Τα σερβίρουμε, αν θέλουμε, με ελληνική πίτα και τζατζίκι.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές