Cheers to a New Year!

27 Δεκεμβρίου 2017
Cheers to a New Year!

H παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι παραδοσιακά η μέρα που απολαμβάνουμε σαμπάνια και άλλα αφρώδη κρασιά σε αφθονία! Εμείς σας δίνουμε 2 συνταγές για cocktail που μπορείτε να κάνετε εύκολα στο σπίτι και να σερβίρετε τους καλεσμένους σας πριν από το δείπνο.

Negroni Sbaliato

Παραλλαγή του γνωστού cocktail όπου αντί gin βάζουμε prosecco ή άλλο αφρώδες κρασί.

Υλικά (1 cocktail)

40 ml Campari

40 ml γλυκό κόκκινο vermouth

40 ml prosecco ή άλλο αφρώδες κρασί

Πάγο

Λεπτοκομμένες λωρίδες φλούδας πορτοκάλι

 

Εκτέλεση

Σε ένα mixing glass γεμάτο πάγο αναμιγνύουμε το vermouth και το Campari. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμιχθούν και να παγώσει το δοχείο. Τα σουρώνουμε σε ένα ψηλό ποτήρι σαμπάνιας και συμπληρώνουμε με το prosecco και το αφρώδες κρασί.
Ανακατεύουμε ξανά και αν θέλουμε σερβίρουμε με μια λεπτοκομμένη λωρίδα φλούδα πορτοκάλι.

Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε σε ένα χαμηλό ποτήρι, τύπου Old Fashioned.

 

Festive Mimosa

Μια παραλλαγή του κλασικού αυτού cocktail με βάση τη σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί και με ρόδι, για να μπει γουρλίδικα η χρονιά!

 

Υλικά ( Για 4 άτομα)

1 φλ. έτοιμο χυμό ρόδι

1 μπουκάλι σαμπάνια

Σπόρια ρόδι για γαρνίρισμα, προαιρετικό

Καφέ ζάχαρη για γαρνίρισμα, προαιρετικό

 

Εκτέλεση

Αν θα βάλετε καφέ ζάχαρη, αναμείξτε σε ένα πιατάκι τη ζάχαρη με ελάχιστο χυμό ρόδι για να υγραθεί. Τοποθετήσετε ανάποδα τα ποτήρια της σαμπάνιας, ώσπου η ζάχαρη να απλωθεί πάνω στο στόμιο του ποτηριού.

Αν δεν θέλετε να βάλετε ζάχαρη, η διαδικασία είναι η εξής. Βάλτε σε κάθε ποτήρι σαμπάνιας ¼ φλ. ρόδι και συμπληρώστε με σαμπάνια. Αν θέλετε, βάλτε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρης μέσα στο cocktail.