Cheers for pizza balls!

01 Ιουλίου 2018
linkedin
Μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
totalTime
Συνολικός χρόνος
Υλικά

1 έτοιμη ζύμη για πίτσα (μπορείτε να βρείτε έτοιμη βάση στα ψυγεία των υπεραγορών METRO)

200 γρ. πεπερόνι κομμένο σε φέτες

200 γρ. μοτσαρέλα, σε κυβάκια

Ελαιόλαδο, αν θα τηγανίσετε τα κεφτεδάκια

200 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ( προαιρετικό)

Κέτσαπ ( προαιρετικό)

 

 

 

Εκτέλεση

Αν θα ψήσουμε στο φούρνο τα κεφτεδάκια μας, τον προθερμαίνουμε στους 230C.

Ανοίγουμε τη ζύμη για πίτσα, ώστε να έχει πάχος 0,5 εκ. Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό πώμα  (ή ειδικό cutter για μπισκότα), κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια με περίμετρο περίπου 5 εκ.

Τοποθετούμε πάνω από το καθένα μια φέτα πεπερόνι και ένα κυβάκι μοτσαρέλα. Τυλίγουμε τη ζύμη από πάνω και πλάθουμε ώστε να φτιάξουμε μια μπαλίτσα. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Αν θα ψήσουμε τις μπάλες πίτσας στο φούρνο, τις τοποθετούμε σε λαδόκολλά και ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα κεφτεδάκια.

Αν θα τις τηγανίσουμε, ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τηγανίζουμε λίγες λίγες τις μπάλες κάθε φορά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σερβίρουμε με κέτσαπ και πασπαλίζουμε από πάνω την φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές