Κέικ καρότου με τυρί κρέμα

18 Νοεμβρίου 2020
linkedin
Μερίδες
Για 6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
60 λεπτά
Υλικά

 

Για την βάση
3 μεγάλα καρότα καθαρισμένα 
200 γρ νερό 
150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη 
1 ξυλάκι κανέλας 

 

Για το κεικ 

150 γρ ηλιέλαιο 
1 κ.γ κανέλα σε σκόνη
1 κ.γ κάρδαμο σκόνη
200 γρ κρέμα τυρί
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
180 γρ καστανή 
3 αυγά μέτρια 
100 γρ γάλα 3,5% 
1 κ.σ μπέικιν πάουτερ 
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ 
1 κ.γ κανέλα σκόνη 
1 κ.γ γαρύφαλο σκόνη 
50 γρ καρύδια 
200 γρ βάση καρότου
Ξύσμα ενός καρότου για το γαρνίρισμα
10 καρύδια χτυπημένα γαι το γαρνίσρισμα

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Ρίχνουμε τα καρότα σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι της κανέλας για να φτιάξουμε την βάση για το κέικ μας- πουρέ καρότου. Σε ένα πολυμίξερ χτυπάμε την καρυδόψιχα μαζί με τα μπαχαρικά. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την καστανή ζάχαρη για 5-6 λεπτά να αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, την καρυδόψιχα, το εκχύλισμα βανίλιας , χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και 100 γρ από τον πουρέ καρότου και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για να μην γίνει το κέικ μας σαν ψωμί. Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό και ψήνουμε για 40 λεπτά.

 

Για την επικάλυψη

Αναμειγνύουμε την κρέμα τυρί και 100 γρ από τον πουρέ καρότου.
Με μια σπάτουλα απλώνουμε την επικάλυψη στο κέικ και γαρνίρουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρύδια.

 

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png