Κέικ με άσπρη σοκολάτα και φράουλες

20 Μαΐου 2022
linkedin
Μερίδες
6-8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
1 ώρα και 15 λεπτά
Υλικά

3 φλ.  (450γρ.) αλεύρι Φαρίνα
3 κουταλάκια (24γρ.) μπέικιν πάουντερ 
1 πρέζα αλάτι
1 συσκευασία (250γρ.) βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλ. (380γρ.) ζάχαρη 
5 αυγά
1 φλ. (270γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά (10ml) εκχύλισμα βανίλιας
½ συσκευασία (100γρ.) άσπρη σοκολάτα χοντροκομμένη
3 φλ. (450γρ.) φράουλες ψιλοκομμένες  
Για την επικάλυψη
8-10 φράουλες
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βoυτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση 24-26 εκ. Σε ένα μπολ αναμιγνύοουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. 
Βάουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να έχετε ένα αφράτο μίγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και  τη βανίλια. Στη συνέχεια, βάζουμε λίγο – λίγο το μίγμα αλευριού, την τριμμένη σοκολάτα και τις φράουλες. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα και βάζουμε το κέικ στη φόρμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά – 1 ώρα. Για να δούμε αν είναι ψημένο μπήγουμε ένα ξύλινο σουβλάκι στο κέντρο του κέικ αν βγαίνει στεγνό, τότε είναι έτοιμο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Στολίζουμε με φράουλες και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη. 

 

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές