1. Απλώνουμε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής. Με ένα μαχαίρι, ανοίγουμε το κοτόπουλο για να «ανοίξει» και να λεπτύνει. Βάζουμε από πάνω πλαστική μεμβράνη και το χτυπάμε. Με αυτό τον τρόπο θα μπει ομοιόμορφα στη φόρμα και θα ενωθούν καλύτερα τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ψήσιμο.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε καλύτερα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (ή όλο το βράδυ).
3. Βάζουμε αντικολλητική λαδόκολλα σε μια ορθογώνια φόρμα (στη βάση και τα πλαϊνά και απλώνουμε μέσα το κοτόπουλο σε στρώσεις πιέζοντας το συνέχεια. Όταν βάλουμε όλα τα κομμάτια κοτόπουλου, τα πιέζουμε δυνατά με τα χέρια ή με ένα βαρύ ποτήρι για να γίνει συμπαγές.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ψήνουμε ξεσκέπαστο για 1 ώρα. Αφαιρούμε το ζουμί από τη φόρμα και αφήνουμε το γύρο να «σταθεί» 10 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε κάθετα σε λεπτές φέτες, όπως τον κλασικό γύρο.
5. Σερβίρουμε σε κυπριακή πίτα την οποία έχουμε ζεστάνει. Απλώνουμε μέσα τζατζίκι, μπόλικο γύρο κοτόπουλου, κόκκινα κρεμμύδια, αγγουράκι και ντομάτα.