Φανουρόπιτα

01 Αυγούστου 2025
linkedin
Μερίδες
6-8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
55'
Υλικά
  • 2 φλ. (300γρ.) αλεύρι Φαρίνα «00»
  • 2 κουταλάκια (16γρ.) µπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι (3γρ.) κανέλα αλεσμένη
  • 2 φακελάκια (2Χ5 γρ.) βανίλια σε σκόνη
  • ½ φλ. (60γρ.) καρύδια χοντροκομμένα
  • 2/3 φλ. (170ml) σπορέλαιο (ηλιέλαιο π.χ)
  • 1 φλ. (230γρ.) ζάχαρη
  • 1 τενεκεδάκι (330ml) ανθρακούχα πορτοκαλάδα (αναψυκτικό)
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερµαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί με διάµετρο 22 εκ. Βάζουμε αντικολλητική λαδόκολλα στη βάση και πασπαλίζουμε με αλεύρι τα πλαϊνά. 
  2. Σε ένα µπολ, αναμιγνύουμε  το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τις βανίλιες και τα καρύδια.
  3. Σε ένα άλλο µπολ ή στο µίξερ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και χτυπάτε καλά. Προσθέτουμε την ανθρακούχα πορτοκαλάδα και συνεχίζουμε το χτύπηµα για να ενωθούν καλά τα υλικά.
  4. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το µίγµα του αλευριού στα υγρά υλικά και χτυπάτε µέχρι να πετύχουμε ένα αφράτο µίγµα. Το ρίχνουμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερµασµένο φούρνο στους για 45 λεπτά. Για να δούμε αν ψήθηκε βάζουμε µέσα στο κέικ ένα ξύλινο σουβλάκι ή τη λάµα ενός µαχαιριού και αν βγαίνει στεγνό είναι έτοιµο. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές