Λικέρ Κεράσι

09 Ιουλίου 2014

Υλικά:

1 κιλό κεράσια

1 ξυλαράκι κανέλα ή 4-5 καρφάκια γαρίφαλο

1 λίτρο τσίπουρο ή κονιάκ

 

Τρόπος παρασκευής:

Πλένουμε τα κεράσια κι όπως είναι (με το κουκούτσι τους) τα αφήνουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο, διαφανές βάζο, μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα ή το γαρίφαλο. Κλείνουμε καλά το δοχείο και το αφήνουμε στον ήλιο για 2-3 μήνες. Τις πρώτες βδομάδες ανακινούμε καλά το βάζο, ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να αναμειχθεί με το χυμό των κερασιών.

Μετά τους 2½ -3 μήνες σουρώνουμε το περιεχόμενο και το μεταγγίζουμε σε ένα άλλο καθαρό, γυάλινο δοχείο, αφαιρώντας το ξυλαράκι της κανέλας ή τα γαρίφαλα. Προσθέτουμε λίγο από το τσίπουρο καλής ποιότητας (θα γίνει πιο δυνατό) ή το κονιάκ (θα γλυκίσει). Δεν χρησιμοποιούμε σε αυτό το στάδιο όλη την ποσότητα του αλκοόλ, για να μη μου βγει περισσότερο δυνατό από ό,τι θέλούμε το λικέρ μας. Επίσης, φροντίζουμε να μη γεμίσουμε το δοχείο μέχρι επάνω, ώστε να «αναπνέει».

Ανακινούμε καλά το βάζο και το αφήνουμε για 2-3 μέρες σε σκιερό και δροσερό μέρος. Το ανακινούμε κάθε μέρα 1-2 φορές. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλκοόλ χρειάζεται. Μεταγγίζουμε το τελικό μείγμα σε μπουκάλια και τα αποθηκεύουμε. Και πάλι, αφήνουμε λίγο κενό μέχρι το στόμιο, ώστε να «αναπνέει» το λικέρ μας.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές