Τα χριστουγεννιάτικα δώρα αλλιώς!

23 Δεκεμβρίου 2017

Το τύλιγμα των χριστουγεννιάτικων δώρων μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία, όταν ζητήσετε από τα παιδιά σας να βοηθήσουν!

Σχήματα!

Οι χριστουγεννιάτικοι κόπτες μπισκότων, εκτελούν διπλό καθήκον τις γιορτές, αφού μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως στάμπες για τα δώρα σας! Θα χρειαστείτε μπογιά, μονόχρωμο χαρτί τυλίγματος και τους κόπτες σε σχήματα όπως Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αστέρι και Άγιος Βασίλης. Και μετά θα αφήσετε τη φαντασία των παιδιών σας να δημιουργήσει! Μπισκότα, προαιρετικά!

 

Ζαχαρωμένα δώρα!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο «γλυκιά» εποχή του χρόνου. Εξοπλιστείτε με αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού, ξυλάκια κανέλας και χριστουγεννιάτικα δίχρωμα μπαστουνάκια. Στερεώστε τα γύρω από την κορδέλα και μετά τυλίξτε το δώρο. Βεβαιωθείτε πως ο φιόγκος, θα περιέχει από πάνω ένα καλά στερεωμένο σετ από ξυλάκια κανέλας ή ένα μπαστουνάκι. Επίσης, αντί κορδέλας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λεπτή γιρλάντα, να την τοποθετήσετε πάνω από το τυλιγμένο δώρο και να κολλήσετε από πάνω, χρησιμοποιώντας το ειδικό πιστολάκι, μια χριστουγεννιάτικη λιχουδιά π.χ. καραμέλα ή σοκολατάκι.

 

Δώστε όνομα!

Αγοράστε  καρτέλες για ονόματα. Δώστε στα παιδιά σας μαρκαδόρους, μπογιά ή χρωματιστά και αφήστε τα να σχεδιάσουν πάνω στις καρτέλες τα αρχικά του ονόματος των παραληπτών των δώρων. Μπορείτε επίσης, να αγοράσετε χοντρό χαρτί, να κόψετε το αρχικό του ονόματος και να βάψετε με σπρέι την επιφάνεια της καρτέλας από κάτω, κάτι σαν στένσιλ δηλαδή.

 

Πάνω σε μπεζ επιφάνεια

Το απλό μπεζ χαρτί τυλίγματος μπορεί να αποτελέσει μια θαυμάσια βάση για να δημιουργήσετε όμορφα δώρα. Τυλίξετε τα δώρα με το μπεζ χαρτί και μετά μπορείτε να τα διακοσμήσετε κολλώντας κορδέλες σε διάφορα χρώματα ή ακόμα και κουκουνάρια, μικρές χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες, χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια, σοκολατάκια, γιρλάντες κλπ. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές