Valentine's Surf 'n' Turf!

09 Φεβρουαρίου 2018

Υλικά (4 μερίδες)

½ kg βοδινό στέικ σίρλοιν

½ Kg γαρίδες Black Tiger, καθαρισμένες με την ουρά πάνω

2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους (~2 εκ)

250 γρ. φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

1 κ.σ. ειδικό seasoning για στέικ

2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το ύψος της βάσης, 6 περίπου εκατοστά κάτω από τη σχάρα του φούρνου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C και αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ένα σκεύος.

Σε ένα πιάτο αναμειγνύουμε τις πατάτες με τις 2 κουταλιές του λιωμένου βουτύρου και αλάτι. Απλώνουμε πάνω στο σκεύος και ψήνουμε για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες στο σκεύος και κάνουμε χώρο για το στέικ.

Στο πιάτο, αναμειγνύουμε 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και το seasoning για στέικ. Προσθέτουμε το στέικ και το γυρίζουμε από την άλλη για να πιάσει παντού.

Τοποθετούμε το στέικ στο σκεύος και περιχύνουμε το μείγμα βουτύρου που έχει απομείνει στο πιάτο.

Ψήνουμε για 9 λεπτά. Αφαιρούμε το σκεύος από το φούρνο. Βάζουμε το φούρνο στη σχάρα και γυρίζουμε το στέικ.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μέτριο μπολ, αναμειγνύουμε τη 1 κουταλιά βούτυρο που έχει απομείνει με τη μουστάρδα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μεταξύ τους. Τοποθετούμε τις γαρίδες, σε μια μονή στρώση, στο σκεύος γύρω από το στέικ. Ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 3-5 λεπτά ή μέχρι να έχουν ψηθεί οι γαρίδες και το στέικ να έχει επίσης ψηθεί όπως το θέλουμε ( βάζοντας θερμόμετρο μέσα στο στέικ για μέτριο ψήσιμο, η θερμοκρασία πρέπει να είναι 57C).

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και αλάτι, βράζουμε τα φασολάκια μας για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν τελειώσουν, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με τη 1 κουταλιά βούτυρο που έχει απομείνει.

Τα σερβίρουμε όλα μαζί με πολλή αγάπη! Και καλή όρεξη γιατί… ο έρωτας πρώτα περνάει από το στομάχι!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές