Τα συνοδευτικά της Τσικνοπέμπτης!

01 Ιανουαρίου 1970
METRO Supermarkets

1. Ψητές πατάτες φούρνου στη λαδόκολλα

Μια πανεύκολη και υγιεινή συνταγή για πατάτες, χωρίς πολύ λάδι

Υλικά (Για 4 άτομα):
8 μεγάλες πατάτες
2 κ. σ. μουστάρδα με ολόκληρα σπόρια
50 ml σάλτσα σόγιας
10 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. πετιμέζι
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πατάτες καλά, αλλά δεν τις καθαρίζουμε.Τις κόβουμε κατά μήκος και ξανά μέχρι να είναι σε σχήμα wedge. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ρίχνουμε τις πατάτες μέσα και ανακατεύουμε καλά ώσπου να πάνε τα μπαχαρικά παντού. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε τις πατάτες. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180C, ανακατεύοντας τις στη μισή ώρα. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

2. Ντιπ γιαούρτι με μεσογειακά μυρωδικά

Αυτό το απολαυστικό ντιπ, μια παραλλαγή του τζατζικιού, είναι κάτι διαφορετικό από το απλό γιαούρτι και θα “σπάσει” λίγο την καπνάδα από τα ψητά κρεατικά.

Υλικά:

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 ml ελαιόλαδο
50 ml κρέμα από λευκό βαλσαμικό ξύδι με αρώματα εσπεριδοειδών
50 ml χυμό πορτοκάλι
2 σκ. σκόρδο, λιωμένες

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

4 κ.σ. κάπαρη
3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, την ρίγανη και λιώνουμε τις δύο σκελίδες σκόρδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την κάπαρη ολόκληρη και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τα ανακατεύουμε ελαφρώς. Γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το ντιπ μας μαζί με το κρέας και τις πατάτες.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png