Σεπτέμβρης: Back to school

17 Σεπτεμβρίου 2014
Το κουδούνι χτυπά και τα μαθητάκια πλημμυρίζουν το προαύλιο, τους διαδρόμους, τις τάξεις. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά, όμως η επιστροφή στα θρανία δεν είναι για όλα τα παιδιά μια ευχάριστη εμπειρία. Το πιτσιρίκι σας μπορεί να πηγαίνει για πρώτη φορά σχολείο (ω, τι εμπειρία!) ή να αλλάζει βαθμίδα και να περνά στο Γυμνάσιο ή το Λύκειο. Υπάρχουν εκείνα τα παιδιά που ενθουσιάζονται που θα σμίξουν με τους παλιούς τους φίλους και συμμαθητές κι εκείνα που τρέμουν στην ιδέα. Τι μπορούμε να κάνουμε ως γονείς;
 
  • Μιλήστε με το παιδί σας. Ζητήστε του να σας εξηγήσει γιατί φοβάται το σχολείο, τι θέλει να αποφύγει και με τι δυσανασχετεί. Μην το επικρίνετε, μην το φοβίσετε, μην το επιβαρύνετε με ευθύνες, ανασφάλειες και «πρέπει». Εξηγήστε του μαλακά κι επικεντρωθείτε στα θετικά: τους νέους φίλους, τη νέα τάξη, τη νέα δασκάλα, τα καινούργια μαθήματα, τα μοντέρνα σχολικά και τα ρούχα. Το παιδί μεγαλώνει κι αυτό είναι μια υπέροχη, αλλά συχνά τρομακτική για το ίδιο, εμπειρία.

 

  • Κάντε την σχολική εμπειρία του πιο ευχάριστη και πολύχρωμη. Πηγαίνετε παρέα για τα νέα σχολικά είδη. Αφήστε το παιδί να διαλέξει τη σχολική τσάντα, την κασετίνα, τα μολύβια και τα τετράδια που του αρέσουν. Άλλωστε εκείνο θα τα χρησιμοποιεί.

 

  • Χαρίστε τα παλιά ρούχα που δεν του κάνουν πια κι αγοράστε μαζί καινούργια. Έτσι, θα έχει νέα πράγματα που θα του αρέσουν περισσότερο, θα ταιριάζουν στο φετινό του γούστο και τη μόδα. 

 

  • Σχεδιάστε μαζί το 24ωρό του και προσθέστε ευχάριστες δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο του, όπως κολύμπι ή τένις, ξένες γλώσσες, μαγειρική και χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε παρέα ή να τις κάνει με τους νέους φίλους του. Ρωτήστε το παιδί σας τι δραστηριότητες θα ήθελε να κάνει κι ενθαρρύνετέ το να είναι ενεργό, αθλητικό και κοινωνικό.
 
Στα METRO θα βρείτε λογής πρακτικά κι όμορφα σχολικά είδη για τη νέα χρονιά. 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png