Oh Summer Wines!

22 Ιουνίου 2018

Τα Λευκά 

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσετε λευκό κρασί. Από απλά λευκά μέχρι πιο πολύπλοκα, έχουν πάντα μια θέση στο καλοκαιρινό τραπέζι, απολαμβάνοντας τα είτε μόνα τους ή με φαγητό.

Λευκά για τη ...βεράντα: Δοκιμάστε ποικιλίες όπως Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά και την κυπριακή ποικιλία Μωροκανέλα. Απολαύστε τα μόνα τους ή με φρούτα.

Λευκά για... φαγητό: Δοκιμάστε κρασιά από  Ξυνιστέρι, Ασύρτικο, Sauvignon Blanc, Chardonnay κλπ. Ιδανικά για πιάτα με ψάρια, θαλασσινά, λευκά κρεατικά, σαλάτες, λευκά τυριά καθώς και μακαρονάδες με θαλασσινά. 

Σερβίρουμε τα λευκά κρασιά σε θερμοκρασία 10-12 βαθμών Κελσίου.

Αφού τα σερβίρουμε, τα διατηρούμε σε παγωνιέρα με νερό και πάγο.

Προσοχή - δεν θέλουμε να είναι πάρα πολύ παγωμένα, γιατί χάνουν τα αρώματα τους. 

Τα Ροζέ 

Τα υπέροχα ροζέ κρασιά με το φανταστικό χρώμα και τη φρουτώδη γεύση, είναι ιδανικά για τις ζεστές καλοκαιρινές νύκτες. Δοκιμάστε:

Ροζέ στο χρώμα του σολομού: Συνοδεύουν φρούτα, ελαφριά επιδόρπια με κρέμα ακόμα κάποια θαλασσινά, όπως χτένια και γυαλιστερές με ελάχιστη ως καθόλου σάλτσα.

Ροζέ με ρουμπινί χρώμα: Πιο “στιβαρά” συνοδεύουν κυπριακούς μεζέδες, ελληνικούς και tapas. 

Όπως και τα λευκά, τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία 10-12C και τα διατηρούμε σε παγωνιέρα με νερό και πάγο. 

Τα Κόκκινα 

Φυσικά και μπορείτε να απολαύσετε το κόκκινο κρασί το καλοκαίρι. Υπάρχει μια ιδανική κατηγορία, τα κόκκινα κρασιά που δεν παλαιώνουν σε βαρέλι. Αυτά τα κρασιά είναι “μαλακά”, μετρίου σώματος και φρουτώδη.

Αυτά τα κόκκινα μπορούν να συνοδεύσουν κρεατικά στα κάρβουνα, στη σχάρα καθώς και μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες. 

Πριν σερβίρετε το κόκκινο κρασί, βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να κατέβει η θερμοκρασία του περίπου στους 14-16 βαθμούς Κελσίου. Δεν χρειάζεται να το διατηρήσετε σε παγωνιέρα μετά.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές