Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο

09 Ιουλίου 2021
linkedin
Μερίδες
2 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
10 λεπτά
Υλικά

1 μαρούλι
150 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες 
Φύλλα κόλιαντρου
Φύλλα ρόκας 
Ντοματίνια κομμένα στα 2
1 κ.σ. πάπρικα
Θυμάρι φρέσκο 
1 σκ. σκόρδο 
Ελαιόλαδο 
1 τμχ φρέσκο κρεμμυδάκι
30 γρ. καλαμπόκι βρασμένο 


Για το dressing
100 ml μαγιονέζα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
30 γρ. blue cheese
10 γρ. αντζούγιες
20 ml χυμό λεμονιού 
2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

1) Μαρινάρουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο με την πάπρικα, το θυμάρι και το σκόρδο. Σε ένα καυτό  τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει καλό χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι.
2) Κόβουμε το μαρούλι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τον κόλιαντρο. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ρόκα.
3) Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Για το dressing
1) Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις αντζούγιες, το χυμό λεμονιού, το blue cheese, το νερό και τo πιπέρι. 
2) Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
3) Περιχύνουμε το dressing στη σαλάτα και ανακατεύουμε μέχρι να την καλύψει εντελώς. 

Για τη σύνθεση
1) Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε προαιρετικά στο μπολ με τη σαλάτα.
2) Προσθέτουμε στο μπολ τα κρουτόν, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά. 
3) Σερβίρουμε

facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές