Εύκολες Ιδέες για Πρωτότυπο Τύλιγμα Δώρων με Προσωπικό Touch

22 Δεκεμβρίου 2021

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τη μεγάλη μέρα και πλησιάζει το βράδυ του μεγάλου… περιτυλίγματος! Φέτος, προτείνουμε να βάλεις το δικό σου προσωπικό touch στο τύλιγμα των δώρων που θα χαρίσεις, γιατί ακόμα κι αν είναι μικρά, ο χρόνος που θα ξοδέψεις και η σκέψη πίσω από το χειροποίητο σου ‘design’, θα τους δώσουν αξία ανεκτίμητη. Διάβασε, λοιπόν, κάποια παραδείγματα που σου έχουμε ετοιμάσει πιο κάτω, για να πεις Χρόνια Πολλά… από καρδιάς.

Δημιουργική Ανακύκλωση

Χρησιμοποίησε παλιά περιοδικά, εφημερίδες, χάρτες, κόμικς και άλλα αχρείαστα χαρτικά που έχεις στο σπίτι, για να δώσεις ένα ρουστίκ homemade look στο περιτύλιγμά σου, το οποίο μπορείς να ολοκληρώσεις με λίγη φινέτσα, προσθέτοντας απλά λίγη κορδέλα, σκοινάκι και ό,τι άλλο σκεφτείς.

Υφασμάτινο Περιτύλιγμα

Μια ακόμη zero waste ιδέα, η οποία χρησιμοποιείται αρκετά στην Ιαπωνία, είναι το υφασμάτινο περιτύλιγμα. Δεν είναι δύσκολο να βρεις υφάσματα στο σπίτι που δεν χρειάζεσαι πια. Όλοι έχουμε 1-2 φανέλες που έχουν ξεθωριάσει για παράδειγμα, αποκόμματα από ρούχα ή κουρτίνες που έχεις κοντύνει, πετσέτες κουζίνας ή ξεσκονόπανα (τα οποία έχεις καθαρίσει βέβαια). Κόψε το ύφασμά σου σε τετράγωνο σχήμα και σε μέγεθος τα οποίο καλύπτει το δώρο. Δέσε τις γωνιές στο πάνω μέρος ή κλείσε με σχοινάκι και αν θες, διακόσμησε με αποξηραμένα φρούτα, στικ κανέλας, κουμπιά, χάντρες, βότσαλα ή άλλα μικρά μπιχλιμπίδια που θα απογειώσουν το finishing touch.

Φυσικό look

Τύλιξε τα δώρα σου με μονόχρωμα ή kraft χαρτιά, ή επίλεξε χάρτινα κουτιά ή τσάντες και διακόσμησέ τα με όμορφα φυσικά ‘αξεσουάρ’. Μάζεψε φύλλα και πρασινάδα από τον κήπο, κόψε μερικές άκρες από το χριστουγεννιάτικο σου δέντρο (αν είναι αληθινό), λουλούδια ή φυτά που έχουν αποξηραθεί, κουκουνάρια, κλαράκια κλπ. Χρησιμοποίησε τα πανέμορφα, φυσικά (και δωρεάν) αυτά υλικά, για να φτιάξεις μια ξεχωριστή σύνθεση και να τη δέσεις ή να την κολλήσεις στο πάνω μέρος του δώρου.

Άσε τα παιδιά να μεγαλουργήσουν

Τα παιδιά δεν βρίσκουν τίποτα πιο ενδιαφέρον από το να δημιουργούν πράγματα και εσύ, πολύ πιθανόν, να έχεις μπόλικα πράγματα να κάνεις πριν στρωθείς στο τύλιγμα. Ζήτα από τα μικρά σου ξωτικά να σε βοηθήσουν και τα αποτελέσματα δεν θα σε απογοητεύσουν. Άπλωσε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί σε ένα τραπέζι και δώσε τους ό,τι χρειάζονται για να μεγαλουργήσουν. Με μερικές γιορτινές στάμπες και ένα ταμπόν μελανιού, θα σου φτιάξουν όμορφα μοτίβα, ενώ αν θες να τους δώσεις απόλυτη δημιουργική ελευθερία (πράγμα το οποίο συστήνουμε ανεπιφύλακτα), μπορείς να τους φτιάξεις χειροποίητη στάμπα από… πατάτες! Απλά κόψε τις στη μέση και χαράξτε τις σε διάφορα 3D σχέδια. Άσε τα παιδιά να βουτήξουν την πατάτα σε διάφορες χρωματιστές μπογιές και να την σταμπάρουν όπου θέλουν και όπως θέλουν.  

Μια ακόμη ιδέα είναι απλά να τους δώσεις μπόλικα μαρκαδοράκια, παστέλ, νερομπογιές, κηρομπογιές κλπ., για να γεμίσουν το χαρτί με τις δικές τους Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές.

Καλές δημιουργίες, λοιπόν, καλή διασκέδαση και Καλές Γιορτές!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές