Γεμίστε τις!

19 Δεκεμβρίου 2017

Θα χρειαστείτε:

  • Τσόχα. Σε διάφορα χρώματα και αρκετή ποσότητα. Έχετε υπόψη σας τον συνδυασμό κόκκινο/λευκό ανάμεσα στα χρώματα που θα επιλέγετε.
  • Κοφτερό ψαλίδι
  • Ζεστή γόμα και πιστολάκι
  • Διάφορα διακοσμητικά π.χ. αστραφτερές τουφίτσες, μικρές χάντρες, κορδέλες, νήμα κλπ.

 

Οδηγίες

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε ποιο θα είναι το μέγεθος της κάλτσας και μετά θα την κάνετε πιο μεγάλη, λαμβάνοντας υπόψη και την έκταση της τσόχας σε κάθε κομμάτι που θα κολληθεί.

Κόψτε δύο κομμάτια σε σχήμα μπότας.

Χρησιμοποιώντας τη ζεστή γόμα, κολλήστε τα δύο κομμάτια, λίγη ποσότητα κάθε φορά γιατί η ζεστή γόμα κολλάει πολύ γρήγορα.

Γυρίστε τις μπότες από την άλλη πλευρά όταν η γόμα έχει στεγνώσει.

Όταν έχετε αποφασίσει πως θα είναι η διακόσμηση, υπάρχουν κάποιες επιπλέον ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε.

 

Κάλτσα με λευκό χείλος.

Αυτή είναι η κλασική μπότα του Άη Βασίλη, με κόκκινη τσόχα και λευκό χείλος. Γυρίστε την κάλτσα σας από μέσα προς τα έξω. Κόψτε μια λωρίδα λευκής τσόχας, η οποία όμως θα είναι μεγαλύτερη από την περιφέρεια της κάλτσας. Κολλήστε την με την υγρή γόμα, στο πάνω μέρος και γύρω γύρω. Κόψετε την λευκή τσόχα που περισσεύει και μετά κολλήστε την πλευρά γυρίζοντας την προς τα μέσα ώστε να εφαρμόσουν μεταξύ τους οι δύο άκρες.

Ξαναγυρίστε την μπότα, προς τη σωστή πλευρά και προσθέστε μια λεπτή τσόχινη κορδέλα για να μπορείτε να την κρεμάσετε.

 

Διακόσμηση

Για να προσθέσετε ονόματα πάνω στις κάλτσες, ανοίξετε ένα κείμενο word στην υπολογιστή σας και πληκτρολογήστε με μεγάλα bold και κεφαλαία, τα γράμματα που θέλετε. Βεβαιωθείτε πως γεμίζει η σελίδα με αυτά τα γράμματα. Τυπώστε και εφαρμόστε το χαρτί πάνω στη τσόχα καθώς κόβετε και σχηματίζετε τα γράμματα. Κολλήστε με τη γόμα, το όνομα πάνω στη τσόχα. Ακολούθως το πως θα διακοσμήσετε την κάλτσα σας, εξαρτάται πλήρως από το τι θέλετε! Μπορείτε να κόψετε και να κολλήσετε πάνω νιφάδες χιονιού, χιονάνθρωπους, δέντρα κλπ.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές