Κρέμα με μπισκότα και φιστικοβούτυρο

linkedin
Μερίδες
8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30'
totalTime
Συνολικός χρόνος
2 ½ ώρες
Υλικά

Για τη βάση
16-18 μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας (Chocolate Chip Cookies)
½ φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές κονιάκ
Για την κρέμα
500ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 συσκευασία (200γρ.) τυρί κρέμα (Cheese Cream)
3 καλά γεμάτες κουταλιές φιστικοβούτυρο 
3 καλά γεμάτες κουταλιές Dulce de leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα)
Για την επικάλυψη
2 μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας (Chocolate Chips) ή τριμμένη κουβερτού

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε τα μπισκότα μέσα να καλυφθούν καλά από το γάλα και τα απλώνουμε στη βάση ενός ορθογώνιου ταψιού με διαστάσεις 18Χ28εκ. 
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε καλά μέχρι να πετύχουμε μία σφικτή σαντιγί. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την κρατάμε στην άκρη. 
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ (δεν χρειάζεται να τον ξεπλύνουμε) το τυρί κρέμα, το φυστικοβούτυρο και το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε κουταλιά – κουταλιά τη σαντιγί, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις. 
Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με 2 σπασμένα μπισκότα ή με τριμμένη κουβερτούρα. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει και μετά να σερβίρουμε.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές