Τάκος με πικάντικες γαρίδες

21 Ιουνίου 2021
linkedin
Μερίδες
2 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
10 λεπτά
Υλικά

Για τα τάκος
6 τορτίγιες, μικρές
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
300 γρ. γαρίδες, Νο 13-15, καθαρισμένες
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. τσίλι αποξηραμένο
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. κόλιαντρο σε φύλλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
 

Για τη σάλτσα
1 αβοκάντο
1/3 φρέσκο κρεμμύδι
ξύσμα ενός λάιμ
2 κ.σ.  γιαούρτι στραγγιστό 0%
χυμό από 1 λάιμ
2-3 σταγόνες ταμπάσκο 
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα τάκος

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο 
  • Προσθέτουμε τις τορτίγιες στο τηγάνι και τοποθετούμε ακόμη ένα τηγάνι από πάνω για αντίσταση έτσι ώστε να έχουμε ένα ίσιο σχήμα.
  • Στραγγίζουμε τις τηγανισμένες τορτίγιες σε ένα χαρτί

Για την σάλτσα

  • Κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ.
  • Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το ρίχνουμε και αυτό στον κάδο του μπλέντερ
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, χυμό και ξίσμα από ένα λαίμ και ψιλοκομμένο κόλιανδρο, αλάτι , πιπέρι.
  • Μπλεντάρουμε μέχρι να έχουμε την τέλια υφή προσθέτοντας σιγά σιγά κρύο νερό.

Για τις γαρίδες

  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά,
  • Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις προσθέτουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, την πάπρικα, κύμινο, ρίγανη, τσίλι αποξηραμένο και σκόρδο. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για περίπου 1’.
facebook.png instagram.png twitter.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές