Νέα Χρονιά σημαίνει Νέοι Στόχοι!

30 Δεκεμβρίου 2017

Παραδοσιακά αυτές τις μέρες εκτός από την ανασκόπηση της χρονιάς που πρόκειται να τελειώσει, βάζουμε στόχους για την επόμενη. Αυτό όμως που συμβαίνει τελικά,  είναι πως αυτοί οι στόχοι μέχρι τον Φεβρουάριο, ξεχνιούνται ή δεν τους πετυχαίνουμε.

Εμείς θα σας πούμε κάποιους τρόπους για το  πως να βάλετε τους στόχους και όντως να καταφέρετε να τους πετύχετε ή να κρατήσετε.

 

1.Βάλτε συγκεκριμένους στόχους.

Το να πείτε απλά “θα χάσω βάρος” ή “ θα αρχίσω γυμναστήριο” ή “θα μάθω μια ξένη γλώσσα” δεν θα σας βοηθήσει.  Ένας τρόπος να πετύχετε τον στόχο σας είναι να είστε συγκεκριμένοι. Δηλαδή “θα χάσω 5 κιλά μέχρι τον Μάρτη”, “θα πηγαίνω γυμναστήριο 3 φορές τη βδομάδα “ ή “θα πετύχω το πρώτο επίπεδο Ισπανικών” φέτος.

 

2. Μετρήστε την πρόοδο σας.

Μια βασική αρχή της ψυχολογίας λέει “ Αν μπορείτε να μετρήσετε, μπορείτε να αλλάξετε”. Αυτό σημαίνει πως όταν σημειώνετε την πρόοδο σας  π.χ. χάσιμο κιλών, διαμόρφωση σώματος μετά το γυμναστήριο, έξτρα δεξιότητες στη μαγειρική, αποτελεί επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσετε! Επίσης με το να σημειώνετε την πρόοδο σας, θα ξερετε πότε και πως ξεφεύγετε λίγο από τον στόχο σας και έτσι θα μπορείτε να επανέρχεστε.

 

3. Η υπομονή είναι δώρο.

Να έχετε υπομονή. Πολύ σπάνια η πρόοδος, είναι ένας δρόμος χωρίς εμπόδια. Καμιά φορά, θα ξεφύγετε από το στόχο σας, θα επανέλθετε, θα αργείτε ή θα πηγαίνετε πιο γρήγορα. Έτσι κι αλλιώς, είναι κανόνας πως τα καλύτερα  και τα πιο σταθερά αποτελέσματα έρχονται με υπομονή και με αργά και μελετημένα βήματα. Κάντε το χρόνο, σύμμαχό σας.

 

4. Μοιραστείτε τους στόχους σας.

Είναι σημαντικό να σας στηρίζει το περιβάλλον σας. Φυσικά χρειάζεται πολύ θάρρος να μοιραστείτε κάτι που μπορεί και να μην πετύχετε στο τέλος. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως θα αυξήσει τις πιθανότητές σας όντως να το πετύχετε όταν σας υποστηρίζουν οι δικοί σας άνθρωποι! Επίσης, βρείτε ένα άνθρωπο που καθημερινά ή εβδομαδιαία θα ελέγχει την πρόοδο σας. Να θυμάστε, είναι πιο δύσκολο να αθετήσετε μια υπόσχεση ή να ακυρώσετε ένα στόχο , αλλά ακόμα πιο δύσκολο να το παραδεκτείτε σε ένα φίλο ή  ένα μέλος της οικογένειάς σας.

 

5. Σηκωθείτε, όταν έχετε γλιστρήσει.

Ο θρυλικός προπονητής Vince Lombardi είχε πει “ Η πιο μεγάλη δόξα δεν είναι να μην έχετε πέσει ποτέ, αλλά να σηκώνεστε όταν έχετε πέσει”. Η ευελιξία είναι σημαντική. Μην θεωρείτε τις προσωρινές αποτυχίες, ως δικαιολογίες για να τα παρατήσετε όλα. Απλά, παραδεχτείτε το λάθος σας και επιστρέψετε στον στόχο σας. Με λίγα λόγια, αποδεχθείτε ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα, όπως όμως είναι και το θάρρος! Και θα πετύχετε.


 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές