Λιμοντσέλο: Το πιο…λεμονάτο λικέρ!

18 Μαρτίου 2018

Οι λεμονιές είναι την Άνοιξη, φορτωμένες λεμόνια. Γιατί να μην τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε το δικό μας, σπιτικό, διάσημο λικέρ από λεμόνια, το λιμοντσέλο;

Το λιμοντσέλο είναι ένα παραδοσιακό λικέρ της νοτίου Ιταλίας, συγκεκριμένα του Κάπρι, με το οποίο έχει ταυτιστεί. Σερβίρεται μετά το δείπνο ή ως απεριτίφ, για να ανοίξει η όρεξη!

Υλικά

10 λεμόνια

1 μπουκάλι βότκα

3 ½ φλ. νερό

2 ½ φλ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Με έναν αποφλοιωτή, αφαιρούμε τη φλούδα από τα λεμόνια, προσέχοντας να κόβουμε μακριές λωρίδες. Μπορείτε να φυλάξετε τα λεμόνια για άλλη χρήση. Με ένα μικρό, μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε το λευκό κομμάτι από τις φλούδες και το πετάμε. Τοποθετούμε τις φλούδες, σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέτουμε τη βότκα και καλύπτουμε την κανάτα με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε για 4 μέρες, σε θερμοκρασία δωματίου.

Μετά, σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε τη ζάχαρη και το νερό, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι διαλυθεί η ζάχαρη και να έχουμε ένα σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το σιρόπι μέσα στην κανάτα. Ανακατεύουμε και καλύπτουμε, αφήνοντας το όλη την νύκτα. Την επομένη, σουρώνουμε το λιμοντσέλο, με ένα σουρωτήρι. Πετάμε τις φλούδες. Μεταφέρουμε το λιμοντσέλο σε γυάλινες μπουκάλες. Τις κλείνουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν, για περίπου 4 ώρες μέχρι και 1 μήνα. Σερβίρουμε το λιμοντσέλο παγωμένο.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png