Υπέροχο νηστίσιμο curry με κολοκύθα και ρεβίθια

18 Απριλίου 2016
Ένα απολαυστικό curry που μπορείτε να σερβίρετε κατά τη διάρκεια των νηστειών, ταξιδεύοντας στα βάθη της Ινδίας! Μπορείτε να το σερβίρετε με τις παραδοσιακές ινδικές πίτες naan ή με ρύζι basmati.
 

Υλικά

 
1 κ.σ. ηλιανθέλαιο
3 κ.σ. πάστα κίτρινο curry 
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 μεγάλα ξυλάκια λεμονόχορτο, κτυπημένα με την άκρη του μαχαιριού
6 σπόρια κάρδαμο
1 κ.σ. σπόρους μουστάρδας
1 κομμάτι κολοκύθα (περίπου 1 κιλό), κομμένη σε κυβάκια
250 γρ. ζωμό λαχανικών
400 ml γάλα καρύδας
400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
2 lime
Μια μεγάλη χούφτα φύλλα δυόσμου
Πίττες naan για το σερβίρισμα ή ρύζι basmati
 

Εκτέλεση

 
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και ακολούθως τηγανίζουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά, την πάστα curry μαζί με τα κρεμμύδια, το λεμονόχορτο, το κάρδαμο και τα σπόρια της μουστάρδας, μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματα. Προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και ανακατεύουμε με την πάστα. Ακολούθως βάζουμε μέσα τον ζωμό και το γάλα καρύδας. 
 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα ρεβίθια και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας. 
 
Στύβουμε το χυμό ενός lime μέσα στο curry και ανακατεύουμε.Το άλλο lime, θα το κόψουμε σε φέτες για να το σερβίρουμε στο πλάι. 
 
Γαρνίρουμε το curry με τα φύλλα φρέσκου δυόσμου και σερβίρουμε με ψωμί ή με το ρύζι basmati.
 
 
 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png