Στιφάδο με άρωμα θάλασσας

08 Νοεμβρίου 2018
Στιφάδο με άρωμα θάλασσας

Υλικά (4 άτομα)

400 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά

⅔ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

6 κ.σ. γλυκό κόκκινο πιπέρι, κομμένο σε κυβάκια

2 σκ. σκόρδο, λιωμένες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φλ. ντομάτες από κονσέρβα, κομμένες σε κυβάκια, με το χυμό τους

250 γρ. σάλτσα ντομάτας

6 κ.σ. κόκκινο ξηρό κρασί΄ ή ζωμό κοτόπουλου

3 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, τριμμένη

3 κ.γ. φρέσκο δυόσμο,

1 ½ κ.γ. Worcestershire sauce

½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

 

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το κόκκινο πιπέρι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, το κρασί ή το ζωμό, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το Worcestershire sauce και τις νιφάδες πιπεριού. Μειώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το τηγάνι με καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα θαλασσινών και αυξάνουμε την ένταση της φωτιάς. Όταν το φαγητό βράσει, μειώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, τα μύδια να πάρουν ένα ωραίο σκούρο πορτοκαλί χρώμα και τα υπόλοιπα θαλασσινά να ψηθούν.