Hasselback potatoes - Πατάτες ψητές με τραγανό μπέικον & sour cream

linkedin
Μερίδες
Για 3
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
45 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
60 λεπτά
Υλικά

 

3 πατάτες μέτριες 
Ελαιόλαδο 
Αλάτι 
Πιπέρι 
Θυμάρι
200 γρ μπέικον ψιλοκομμένο 

 

Για το sour cream 
200ml κρέμα γάλακτος 
Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
Αλάτι 
Πιπέρι 
Σχοινόπρασο

Εκτέλεση

 

Χαράζουμε τις πατάτες κατά μήκος χωρίς να φτάσει το μαχαίρι μέχρι κάτω. Τις αλατίζουμε πολύ καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με το δεντρολίβανο και τις ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε ξηρό φούρνο για 40 λεπτά. 

 

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και το σοτάρουμε. 
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ,το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.

 

Για το στήσιμο βάζουμε πάνω από την πατάτα το  sour cream, το μπέικον και στο τέλος το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. 

 

ΤIPS
O χυμός λεμονιού πήζει πιο γρήγορα την κρέμα γάλακτος.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές