Citrus love!

01 Ιανουαρίου 1970
METRO Supermarkets

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά και της άνοιξης, τα εσπεριδοειδή φρούτα έχουν την τιμητική τους, ειδικά το πορτοκάλι. Αυτό σημαίνει όμως πως πετάμε πολλές φλούδες. Κάτι είναι κρίμα αφού υπάρχουν πολλοί τρόποι χρήσης της φλούδας του πορτοκαλιού που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί. Ορίστε πέντε από αυτούς!

Ως φυσικό απολεπιστικό σώματος

Τυλίγουμε λίγες φλούδες πορτοκαλιού σε γάζες και τις τρίβουμε στην επιδερμίδα μας καθώς κάνουμε ντουζ. Αυτό το απολεπιστικό θα φωτίσει την επιδερμίδα μας και ταυτόχρονα θα μυρίζουμε υπέροχα.

Ως αρωματικό έλαιο για το μπάνιο

Αφαιρούμε το λάδι από τις φλούδες του πορτοκαλιού, αλέθοντας τις (σε μύλο καφέ ή μπαχαρικών). Ακολούθως τις τοποθετούμε σε ένα δοχείο με βότκα ή αλκοόλ για περίπου 3 μέρες. Στραγγίζουμε το λάδι, το φυλάμε σε ένα βαζάκι και προσθέτουμε λίγες σταγόνες στο μπάνιο. Τα έλαια του πορτοκαλιού είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους καθώς και για την ικανότητα τους να βελτιώνουν τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας.

Ως φυσικό σφουγγάρι

Οι φλούδες του πορτοκαλιού μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως σφουγγάρι! Πριν ακόμα ξεραθεί εντελώς, η φλούδα περιέχει διάφορα έλαια τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αφαίρεση του λίπους από επιφάνειες όπως κατσαρόλες και τηγάνια. Επίσης, αν ο νεροχύτης σας είναι γεμάτος λίπος, τρίψτε τον με μια φλούδα πορτοκαλιού.

Ως απωθητικό για τις γάτες

Αν έχετε γάτα στο σπίτι που πάει σε μέρη ή κάνει πράγματα που δεν πρέπει, τότε μπορείτε να τρίψετε τις φλούδες του πορτοκαλιού  (ή έλαιο από το πορτοκάλι) ή να τις τοποθετήσετε κοντά σε αυτά τα σημεία π.χ. τον καναπέ.

 


Σε ένα σνακ με σοκολάτα

Βράζουμε μια ξερή φλούδα πορτοκαλιού σε ζάχαρη για περίπου μια ώρα. Ταυτόχρονα, λιώνουμε σε μπεν μαρί, σοκολάτα (γάλακτος ή πικρή). Καλύπτουμε όλη ή ένα μέρος της φλούδας πορτοκαλιού και την αφήνουμε να στεγνώσει. Ακολούθως, τη βάζουμε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί. Το γλυκό σνακ είναι έτοιμο!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png