Επιδόρπιο γιαουρτιού βανίλιας με σπόρους chia

19 Σεπτεμβρίου 2017
linkedin
Μερίδες
4 άτομα
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
10 λεπτά
Υλικά
¾ ποτήρια γάλα (πλήρες)
2 (5.3 oz.) στραγγιστό γιαούρτι
100γρ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (περίπου 1 ποτήρι)
2 κουταλάκια maple syrup
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 
Πρέζα αλάτι (περίπου ⅛ κουταλάκι.)
¼ ποτήρι σπόρους chia 
 Φρέσκα μούρα, granola, ψημένες νιφάδες ινδοκάρυδο ή αμύγδαλα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός απο τους σπόρους chia, σε ένα μεσαίο μπόλ και ανακατεύουμε έντονα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τους σπόρους chia και ανακατεύουμε.
 
2. Καλύπτουμε το μπόλ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για το βράδυ. Στόχος είναι να δούμε μείγμα όπως της πουτίγκας το πρωί.
 
3. Το πρωί ανακατεύουμε καλά την πουτίγκα μας για να πάνε παντού ομοιόμορφα οι σπόροι chia που έχουν καθήσει στον πάτο.
 
4. Τοποθετείτε το μείγμα σε ατομικά δοχεία και απολαμβάνετε κρύο με τις επικαλύψεις της επιλογής σας. 
 
5. Τα υπολύματα φυλάσσοντε στο ψυγείο για 2-3 μέρες. Αρκετό για 4 μερίδες (ποσότητα για 1/2 ποτήρι)
 
Σημείωση: Όσο πρισσότερο την αφήσετε να κρυώσει τόσο το καλύτερο
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές