Ώρα για να φρεσκάρετε τη ντουλάπα σας!

15 Απριλίου 2018

Δημιουργήστε ένα χώρο

Είτε στο πάτωμα, είτε στο κρεβάτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα μεγάλο χώρο για να τοποθετήσετε, πρώτα απ 'όλα ένα μεγάλο σωρό από όλα τα ρούχα σας και, δεύτερον, ένα μέρος για να διαχωρίσετε τι θέλετε ή όχι.

Βάλετε προτεραιότητες

Μόλις είναι όλα τα ρούχα έξω από τα συρτάρια και το ντουλάπι, κάντε κατηγορίες: Είδη που θέλετε να κρατήσετε για τον επόμενο χειμώνα, εποχιακά- μην ξεχνάτε ότι ο Απρίλιος είναι ένας μεταβατικός μήνας, επομένως θα χρειαστείτε ελαφριές ζακέτες και πουλόβερ - και φυσικά αυτά στα οποία θα πείτε αντίο!

Γεμίστε τρία κουτιά

Μην πετάτε μόνο. Ξεχωρίστε τα ανεπιθύμητα ρούχα σε τρεις σωρούς: πετάξτε, δώστε σε φιλανθρωπία, δώστε στους φίλους. Είναι πιο εύκολο να δώσετε τα ρούχα και τα παπούτσια όταν ξέρετε ότι θα πάνε σε κάποιον που έχει ανάγκη. Υπάρχει επίσης η ιδέα της πώλησης, είτε σε ένα άλλο πρόσωπο, ένα κατάστημα για μεταχειρισμένα ή ακόμα και στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε τον κανόνα των δύο χρόνων

Ένας κλασικός κανόνας: αν δεν τα έχετε φορέσει τα τελευταία δύο χρόνια, τι σας κάνει να νομίζετε ότι θα τα φοράτε τώρα; Υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα το επίσημο φόρεμα που φοράτε σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις, αλλά δεν το έχετε φορέσει πρόσφατα. Ίσως να το φορέσετε ξανά.

Φυλάξτε τα χειμωνιάτικά σας

Τα χειμωνιάτικα ρούχα είναι ογκώδη. Συσκευάστε τα στις ειδικές τσάντες όπου αφαιρείται ο αέρας, βάλτε τα στο συρτάρι ή σε μια ντουλάπα σε άλλο υπνοδωματίο.

Καθαρίστε

Προετοιμάστε το ντουλάπι και τα συρτάρια. Καθαρίστε τα, κάντε τα με ηλεκτρική σκούπα και αγοράστε νέα δοχεία και κουτιά για παπούτσια και ρούχα. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε ή να δημιουργήσετε  αντισκωριακά, π.χ. σαπούνια, φακελάκια λεβάντας κλπ., για να τοποθετήσετε στα συρτάρια ή να κρεμάσετε στις ντουλάπες.

Οργανώστε

Βάλτε τα ρούχα και τα παπούτσια που χρησιμοποιείτε και φοράτε τακτικά μπροστά. Κατηγοριοποιήστε τα είδη ένδυσης ανά κατηγορία ή ομάδα, για παράδειγμα, αντικείμενα παρόμοιου χρώματος ή παντελόνια, τζιν, πρόχειρα μπλουζάκια, μπλούζες μαζί και ούτω καθεξής.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές