Άρωμα Άνοιξης στο σπίτι

24 Απριλίου 2020

1. Λεμόνι και δεντρολίβανο

Το σπίτι σας θα μυρίζει φρεσκάδα με αυτό το φυσικό αρωματικό μπουκέτο. Γεμίστε ένα γυάλινο βαζάκι με φέτες από 2 μικρά λεμόνια, 3-4 κλαράκια δεντρολίβανο και 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας. Συμπληρώστε με νερό. Όταν είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήστε, περιχύστε τα περιεχόμενα του σε ένα κατσαρολάκι μαζί με λίγο νερό ακόμα. Βάλτε το στη φωτιά και όταν βράσει μειώστε την ένταση και αφήστε το να σιγοβράσει. Επιστρέφετε το αρωματικό μπουκέτο στο βαζάκι και αφήστε το χωρίς πώμα ώστε να γεμίσει μυρωδιές ο χώρος!
 
2. DIY ανταλλακτικό για αρωματικό χώρου
Μην πετάτε τα άδεια αρωματικά χώρου που μπαίνουν στην πρίζα. Αυτό που μπορείτε είναι να τα ξαναχρησιμοποιήσετε, είναι τα ξαναχρησιμοποιήσετε. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι αιθέρια έλαια και νερό. Πάρτε το αρωματικό και προσεκτικά αφαιρέστε το φιτίλι. Γεμίστε το άδειο δοχείο με 10-12 σταγόνες αιθέριου έλαιο π.χ. λεμόνι που προσδίδει μια αίσθηση φρεσκάδα και συμπληρώστε με νερό. Ξαναβάλτε πίσω το φυτίλι, σφραγίστε καλά, ανακινήστε και είναι έτοιμο!
 
3. DIY Αρωματικό με καλάμια
Αρωματίστε το χώρο σας με ένα αυτοσχέδιο αρωματικό με καλάμια. Θα χρειαστείτε ένα γυάλινο δοχείο με μικρό άνοιγμα, ξυλάκια μπαμπού για σουβλάκια, αλκοόλ, αμυγδαλέλαιο και αιθέρια έλαια. Μπορείτε να επιλέξετε λάδι λεβάντα, για μια φρέσκια, χαλαρωτική αίσθηση για ένα κοινόχρηστο χώρο ή το υπνοδωμάτιο. Το λάδι λεμονιού είναι τέλειο για την κουζίνα. Μέσα στο δοχείο προσθέστε ½ φλ. αμυγδαλέλαιο, 1 κουταλιά αλκοόλ, 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο και ανακατέψτε τα. Ακολούθως τοποθετήστε 3-5 καλάμια ρατάν στο άνοιγμα και μετακινήστε τα λίγο. Θα χρειαστεί περίπου 1-2 ώρες ώστε τα έλαια να κυκλοφορήσουν μέσα από τα καλάμια και μετά θα μπορείτε  να μυρίσετε τα αρώματα.
 
4. Άρωμα βιολέτας στην ατμόσφαιρα.
Σε ποιον δεν αρέσει το διακριτικό άρωμα της βιολέτας. Το σπίτι σας θα μυρίζει σαν ένα ανοιξιάτικο αεράκι με αυτό το σπρέι με βιολέτα. Σε ένα μπουκαλάκι σπρέι προσθέστε 2 φλ. νερό, 1 φλ. βότκα και 15 σταγόνες λάδι βιολέτας. Ανακινήστε καλά και ψεκάστε!
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές