Καλωσόρισες Μάη!

01 Μαΐου 2020
1. Η ιδέα
Πριν ξεκινήσετε να συναρμολογείτε το στεφάνι σας, αποφασίστε για την ιδέα. Θα είναι λουλούδια από ένα χρώμα ή λουλουδια σε διάφορα χρώματα που έχετε στον κήπο σας; Όταν το κάνετε αυτό, τα λουλούδια που αντιπροσωπεύουν το θέμα σας ονομάζονται "κύρια λουλούδια" και θα αποτελούν τη βάση στο στεφάνι. Στη συνέχεια, επιλέξτε τα άλλα συμπληρωματικά λουλούδια, την πρασινάδα και τα διακοσμητικά αντικείμενα που θα περιβάλλουν τα κύρια λουλούδια αλλά δεν θα τα επισκιάσουν.
 
2. Τα διακοσμητικά αντικείμενα
Εκτός από τα λουλούδια, τα κύρια και τα συμπληρωματικά, μπορείτε να επιλέξετε λίγη πρασινάδα, π.χ. φύλλα, φύλλα φτέρης και βότανα ή μερικά στολίδια π.χ. φιγούρες, ξύλινα σπιτάκια πουλιών, κορδέλες και ούτω καθεξής. Όσον αφορά στο χρώμα τους, αυτό έχει να κάνει με το γενικό χρώμα του στεφανιού σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα θέμα "Μόνο Κόκκινο" με κόκκινα λουλούδια και στολίδια, ένα θέμα "Άνοιξη" με λουλούδια, πράσινα και στολίδια σε διαφορετικά χρώματα, ένα θέμα "Γήινο" με πορτοκαλί και κίτρινα λουλούδια, ξύλινα στολίδια και μπεζ κορδέλα και ούτω καθεξής.
 
3. Η βάση/διαστάσεις
Το στεφάνι σας θα φαίνεται πιο εντυπωσιακό εάν έχει μεγαλύτερη διάσταση. Προσπαθήστε να το κάνετε επεκτείνοντας τα κεντρικά σας λουλούδια 15 εκατοστά από τη βάση του στεφανιού. Αυτό θα αυξήσει το μέγεθος του στεφανιού και έτσι θα έχετε ένα μεγαλύτερο, φαρδύτερο και ψηλότερο στεφάνι. Χρησιμοποιήστε ένα ανθεκτικό πλαίσιο όπως ένα στεφάνι από ξύλα κλήματος ή μια “όαση”, καθώς αυτά θα μπορούν να συγκρατήσουν το βάρος των λουλουδιών.
 
 
4. Η τοποθέτηση
Τώρα που γνωρίζετε το μήκος των κύριων λουλουδιών, κατανείμετε τα σε όλο το στεφάνι. Θα δώσει μια ευάερη φυσική εμφάνιση στο στεφάνι σας. Όσον αφορά στα συμπληρωματικά λουλούδια, την πρασινάδα ή τα διακοσμητικά αντικείμενα, μπορείτε είτε να ακολουθήσετε τον "Κανόνα των Τριών" όπου μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε αριθμούς διαιρούμενους με 3 ή να τα τοποθετήσετε ελεύθερα όπου θέλετε. Φροντίστε όμως να αφήσετε την πρασινάδα, τα διακοσμητικά αντικείμενα και την κορδέλα για τελευταία, αφού τοποθετήσετε τα λουλούδια.
 
α) Το μήκος κοτσανιών
Είναι σημαντικό να έχετε το σωστό μήκος στα κοτσάνια σας. Τα κύρια λουλούδια θα έχουν μεγαλύτερα κοτσάνια. Όταν τα τοποθετήσετε στο εξωτερικό του στεφανιού θα σχηματιστεί σχεδόν μια αόρατη γραμμή. Τα συμπληρωματικά λουλούδια θα έχουν μικρότερο μήκος έτσι όταν τα τοποθετήσετε θα έχετε ένα κλιμακωτό αποτέλεσμα προς τα μέσα, προς τη βάση του στεφανιού.
 
β) Η κατεύθυνση των κεφαλών των λουλουδιών
Όταν διακοσμείτε το στεφάνι, είναι καλά να έχετε τα κεφάλια των λουλουδιών στραμμένα προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Θα είναι ωραίο να βλέπετε τα λουλούδια από όλες τις κατευθύνσεις, ανεξάρτητα από το πώς πλησιάζετε το στεφάνι.
 
γ) Τοποθέτηση του πρασίνου, διακοσμητικά αντικείμενα και κορδέλων
Μόλις τοποθετήσετε τα κύρια και τα συμπληρωματικά λουλούδια, προσθέστε την πρασινάδα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στολίδια (δένοντας τα με ένα σπάγκο) και τέλος, προσθέστε την κορδέλα, την οποία θα έχετε προηγουμένως δέσει.
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές