Στον κήπο!

27 Μαΐου 2018

Φέρτε το μέσα, έξω

Δώστε την προσωπική σας πινελιά και στον κήπο. Η διακόσμηση του σπιτιού πρέπει να εκτείνεται και έξω. Με αυτόν τον τρόπο, η μετάβαση από μέσα προς τα έξω θα είναι ομαλή. Πώς να το κάνετε;  Τοποθετείστε φωτογραφίες ή πίνακες στους τοίχους της βεράντας ή της αυλής σας, βάλτε κουβέρτες πάνω στις καρέκλες - χρήσιμες αν έχετε βεράντα ή κήπο με βόρεια κατεύθυνση - και, τέλος, κάντε έναν ισορροπημένο συνδυασμό ρατάν, ξύλου, τσιμέντου, κεραμικού, γυαλιού ή μετάλλου. Αυτό θα συνδέσει εύκολα το μέσα με το έξω.

 

Κρεμάστε κουρτίνες

Μπορείτε να κάνετε τον κήπο ή τη βεράντα σας, να μοιάζει σαν ένα άλλο δωμάτιο στο σπίτι σας, περικλείοντας το με μια πέργκολα και/ή κουρτίνες. Κλείστε τις κουρτίνες για πιο προσωπικές καταστάσεις ή όταν θέλετε να χαλαρώσετε και να πάρετε έναν υπνάκο, μπορεί να μετατραπεί σε ένα ωραίο ησυχαστήριο. Μπορείτε να επιλέξετε ημιδιαφανείς λευκές, γκρι ή ακόμα και γαλάζιες κουρτίνες αν το σπίτι σας βρίσκεται κοντά στη θάλασσα.

 

Συνδυάστε το μεγάλο με το μικρό

Ακόμα κι αν η περιοχή είναι μικρή είναι απολύτως εντάξει να έχετε υπερμεγέθη στοιχεία, όπως μαξιλάρια στον καναπέ σας ή μεγάλες γλάστρες με μεγάλα φυτά. Λιγότερα, αλλά μεγαλύτερα αντικείμενα κάνουν ένα μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος, σε αντίθεση με έναν γεμάτο χώρο με πολλά μικρότερα έπιπλα και αντικείμενα.

Mix & Match

Επιλέξτε διαφορετικά έπιπλα και υφάσματα για την αυλή όπως θα κάνατε και στο σπίτι σας. Σκεφτείτε έγχρωμες καρέκλες με ομπρέλα με σχέδια ή διάφορα μαξιλάρια με ενδιαφέροντα μοτίβα.

Cheers!

Εάν έχετε έναν μεγάλο κήπο, θα ήταν καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα μίνι μπαρ όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε ποτά και παγωνιέρες. Όταν οι καλεσμένοι σας έρχονται, μπορούν να χαλαρώνουν σε εκείνο το σημείο του κήπου απολαμβάνοντας το ποτό τους.

Φωτίστε το!

Όλα φαίνονται πιο όμορφα όταν είναι φωτισμένα. Κρεμάστε φαναράκια σε δέντρα, τοποθετείστε μικρά φώτα ηλιακής ενέργειας μέσα στις γλάστρες και κρεμάστε φωτάκια  ανάμεσα στα λουλούδια, στα δέντρα και τα αναρριχητικά φυτά.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές