In a Winter Mood

04 Δεκεμβρίου 2017

Κουβέρτες, κουβέρτες κουβέρτες!

Χειμώνας σημαίνει κουβέρτες! Τοποθετημένες στο κρεβάτι, στον καναπέ, στην αγαπημένη σας πολυθρόνα. Πλεγμένες από χοντρό μαλλί, παραδοσιακές της γιαγιάς, μοντέρνες, από βελούδο, τσόχα κλπ. Συνδυάστε χρώματα παρόμοια μεταξύ τους όπως αποχρώσεις του καφέ (μπεζ, ανοικτό καφέ, σκούρο καφέ) ή αποχρώσεις του πράσινου, ένα χρώμα που είναι μια δυνατή φετινή τάση, του κόκκινου, του μπλε, του γκρι ή και σε σχήματα π.χ. σκωτσέζικο καρό, ριγέ κλπ. Το σημαντικό είναι να ταιριάζουν χρωματικά με τα έπιπλά σας και με το στιλ της γενικής διακόσμησης του σπιτιού σας. Απλώστε τις ατημέλητα στον καναπέ, τυλίχτε τις σε ρολό και στοιβάξτε την μια πάνω από την άλλη, ή ακόμα διπλώστε τις και τοποθετήστε τις στα χέρια του καναπέ ή των πολυθρονών.

 

Μεγάλα μαξιλάρια για το πάτωμα!

Δεν είναι υπέροχο να κάθεστε σταυροπόδι στο πάτωμα, πάνω σε ένα τεράστιο, αναπαυτικό μαξιλάρι; Τοποθετήστε τα πάνω στο χαλί, στο καθιστικό ή μπροστά από το τζάκι. Αγοράστε μεγάλα μαξιλάρια και επενδύστε τα με το αγαπημένο σας χρώμα και ένα όμορφο υλικό που ταιριάζει με το χειμώνα π.χ. βαμβάκι ή βελούδο.

 

Η εποχή του τζακιού

Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν τζάκι, ο χειμώνας είναι η εποχή που πρωταγωνιστεί στο σπίτι. Αφού το έχετε καθαρίσει και ανανεώσει, μπορείτε να προσθέσετε κάποιες διακοσμητικές πινελιές, κάνοντάς το ακόμα πιο όμορφο και ιδανικό να αράζετε εκεί τα βράδια του χειμώνα κρατώντας στο χέρι το αγαπημένο σας ρόφημα. Πρώτα απ΄ όλα, μπορείτε να στοιβάξετε τα ξύλα με όμορφο τρόπο π.χ. σαν πυραμίδα ή μέσα σε ένα ρετρό μεγάλο κουτί, ώστε να φαίνεται το χρώμα του ξύλου. Δεύτερο, μπορείτε να τοποθετήσετε δεξιά και αριστερά του τζακιού ή πάνω, μεγάλα κεριά, που θα φωτίσουν ακόμα περισσότερο τη γωνιά. Και τρίτο, αντί για κεριά, μπορείτε να τοποθετήσετε ξύλινες ή μεταλλικές κούπες και να βάλετε μέσα κουκουνάρια που θα έχετε μαζέψει από τις βόλτες σας στο Τρόοδος.

 

Κεριά!

Τίποτε δεν δίνει περισσότερη ατμόσφαιρα από τα κεριά! Διακοσμήστε το κεντρικό τραπέζι του καθιστικού σας με μια σύνθεση που θα αποτελείται από κεριά ιδίου χρώματος π.χ. λευκά σε διάφορα ύψη. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ένα μικρό δίσκο, γυάλινο βάζο ή καλάθι και να δέσετε κορδέλα ή ξύλινο στεφάνι γύρω τους, δίνοντας ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.  Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κεντρικό κομμάτι, παίρνοντας μια γυάλα, τοποθετώντας στο κέντρο ένα λευκό κερί και βάζοντας δεξιά και αριστερά μπάλες, πλεγμένες από ξύλο όπως στην φωτογραφία.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές