Παιχνίδια στο σπίτι για την παραμονή Πρωτοχρονιάς

12 Δεκεμβρίου 2023

Όλοι λατρεύουμε τα παιχνίδια, και δεν υπάρχει καλύτερη ώρα ολόκληρο τον χρόνο, από την παραμονή Πρωτοχρονιάς στο σπίτι! Όλοι είμαστε μαζεμένοι από το απόγευμα, περιμένοντας το μεγάλο τραπέζι και την αλλαγή του χρόνου. Αντί να καρφωνόμαστε στην τηλεόραση, ορίστε λίγα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε για να περάσετε τον χρόνο σας ευχάριστα και κυρίως όλοι μαζί!

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο

Ένα κλασικό παιχνίδι, με εγγυημένη διασκέδαση!

Συνήθως παίζεται από 5 άτομα και πάνω, και το μοναδικό πράγμα που χρειάζεστε είναι μερικά χαρτιά τράπουλας, ένα για κάθε παίχτη. Αποφασίζετε μεταξύ σας ποιο χαρτί θα συμβολίζει τον Δολοφόνο και ποιο τον Αστυνομικό. Αφού το πράξετε, μοιράστε από ένα χαρτί σε κάθε παίχτη. Αφού όλοι δουν το χαρτί τους, κλείνουν τα μάτια και ο Δολοφόνος σηκώνει διακριτικά το χέρι, προσέχοντας να μην ακουστεί. Ο Αστυνομικός ανοίγει τα μάτια και βλέπει ποιος είναι ο Δολοφόνος, και στη συνέχεια όλοι ανοίγουν τα μάτια. Σκοπός του παιχνιδιού είναι οι παίχτες να βρουν τον Δολοφόνο, μέσω ερωτήσεων. Ο Αστυνομικός προσπαθεί διακριτικά να «σπρώξει» τους παίχτες στο να καταλάβουν ποιος είναι ο Δολοφόνος, χωρίς όμως να προκαλέσει τις υποψίες του!
Στο τέλος κάθε γύρου όλοι οι παίχτες ψηφίζουν για το ποιος νομίζουν ότι είναι ο Δολοφόνος. Ο παίχτης με τις περισσότερες ψήφους αποχωρεί και αποκαλύπτει το χαρτί του. Εάν δεν είναι ο Δολοφόνος, το παιχνίδι συνεχίζεται! Πριν αρχίσει ο επόμενος γύρος ο Δολοφόνος υποδεικνύει μυστικά έναν παίχτη που πρέπει να «σκοτωθεί». Ο παίχτης αυτός αποχωρεί από το παιχνίδι, χωρίς όμως να αποκαλύψει το χαρτί του! 
Καλή διασκέδαση!

 

Παντομίμα
Ετοιμαστείτε για γέλια και φυσική κωμωδία!
Το παιχνίδι είναι απλό: οι παίχτες χωρίζονται σε 2 ομάδες και σε κάθε γύρο, η αντίπαλη ομάδα λέει μυστικά σε έναν παίχτη από την άλλη ομάδα μια λέξη ή φράση. Μπορείτε αν θέλετε να περιορίσετε τη θεματολογία, π.χ. ταινίες, τραγούδια ή γνωμικά. Ο παίχτης, χωρίς να μιλήσει, έχει 1 λεπτό στη διάθεση του να κάνει τους συμπαίχτες του να μαντέψουν τη λέξη, χωρίς να μιλήσει, μόνο με γκριμάτσες και νοήματα!

Ποιος είμαι;
Για αυτό το παιχνίδι θα χρειαστείτε μολύβια ή πένες και χαρτάκια post-It. O κάθε παίχτης γράφει σε ένα κομμάτι post-It το όνομα ενός διάσημου ατόμου, πραγματικού ή φανταστικού. Ο κάθε παίχτης δίνει το χαρτί του στον διπλανό παίχτη και o καθένας το κολλάει στο μέτωπό του.
Στη συνέχεια, κάθε παίχτης έχει 5 λεπτά να κάνει διάφορες ερωτήσεις στους υπόλοιπους, για να ανακαλύψει ποιος χαρακτήρας είναι! 

2 ψέματα και 1 αλήθεια
Ένα παιχνίδι για να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλο! Ο κάθε παίχτης λέει στους υπόλοιπους 2 αλήθειες και 1 ψέμα για τον εαυτό του, και οι υπόλοιποι προσπαθούν να καταλάβουν ποιο από τα 3 πράγματα που άκουσαν είναι το ψέμα.

Καλή διασκέδαση και ευτυχισμένος ο καινούργιος Χρόνος!

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές