Επιστροφή στο γυμναστήριο!

20 Ιανουαρίου 2018

Οι γιορτές είναι η περίοδος που περνάμε όμορφα με φίλους και με οικογένεια, που παίρνουμε άδεια από τη δουλειά και φυσικά,  ξεκουραζόμαστε. Οι γιορτές όμως είναι επίσης, η περίοδος του χρόνου όπου δεν πάμε γυμναστήριο! Πώς καταφέρνουμε να επιστρέψουμε στην καθημερινή μας άσκηση, όταν τελειώσουν οι γιορτές; Σας δίνουμε κάποιους τρόπους για να το πετύχετε!

 

1. Μικρά πρώτα βήματα

Αρχίστε αργά και μην επιβαρύνετε το σώμα σας με πολλή άσκηση, στην αρχή. Για παράδειγμα, τις πρώτες μέρες κάντε 20 λεπτά περπάτημα στο διάδρομο και ασκήσεις με ελάχιστο βάρος, π.χ. 10 κιλά. Ή αν κάνετε τάξεις, πηγαίνετε σε αυτές για αρχάριους τις πρώτες δυο βδομάδες. Μικρά βήματα, σημαίνει μικρές νίκες που θα κτίσουν αυτοπεποίθηση και θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε στο πρόγραμμά σας.

 

2. Να θυμάστε πόσο καλά σας κάνει να νιώθετε

Μερικές φορές επικεντρωνόμαστε περισσότερο στην προσπάθεια, παρά στο αποτέλεσμα. Όμως όλοι ξέρουμε, πως αν και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής πιεζόμαστε, όταν τελειώσουμε, νιώθουμε καταπληκτικά. Να θυμάστε αυτό το αίσθημα, όταν χρειάζεστε ένα κίνητρο για να επιστρέψετε στο στόχο σας και το γυμναστήριο.

 

3. Κάντε πρόγραμμα και τηρήστε το

Το ημερολόγιό σας, είτε στο τηλέφωνο ή στο χαρτί, είναι ο φίλος σας. Προγραμματίστε τις ώρες για το γυμναστήριο, τα γεύματα, σημαντικές συναντήσεις, με λίγα λόγια πράγματα που δεν θέλετε να χάσετε. Γράψετε τα κάτω, επιλέξτε μια ώρα και μην ακυρώσετε. Εξάλλου, είναι εύκολο να αλλάξετε γνώμη για κάτι που έχετε απλά σκεφτεί, αλλά όχι τόσο εύκολο όταν το έχετε γράψει κάτω.

 

4. Ετοιμάστε τη τσάντα γυμναστηρίου

Αν θέλετε να γυμναστείτε το πρωί, αλλά σας είναι πολύ δύσκολο να το κάνετε, ειδικά μετά τις γιορτές, ετοιμάστε την τσάντα γυμναστηρίου από το βράδι και τοποθετήστε την δίπλα στο κρεβάτι. Όταν το ξυπνητήρι ξυπνήσει, έχετε σηκωθεί και η τσάντα είναι έτοιμη, γιατί να μην πάτε γυμναστήριο! Αν πηγαίνετε γυμναστήριο μετά τη δουλειά, τοποθετήστε τη τσάντα σας, δίπλα στο γραφείο σας. Αυτό θα λειτουργήσει ως υπενθύμιση, για κάτι στο οποίο έχετε δεσμευτεί.

 

5. Βρείτε ένα φίλο για το γυμναστήριο

Είναι εύκολο να ακυρώσετε το γυμναστήριο, την τελευταία στιγμή, αν είστε μόνο εσείς. Αν όμως ένας φίλος, σας περιμένει να πάτε μαζί, είναι πολύ πιο πιθανόν ότι θα παραμείνετε στο πρόγραμμά σας. Ο φίλος για το γυμναστήριο, είναι μια από τις καλύτερες τεχνικές για να έχετε κίνητρο και επίσης ένας τρόπος να περνάτε καλά στο γυμναστήριο!

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές