Πετυχαίνοντας τους στόχους της νέας χρονιάς!

03 Ιανουαρίου 2020
Κάθε χρόνο, αυτές τις μέρες βάζουμε τους στόχους για τη νέα χρονιά. Δώδεκα μήνες μετά, θα έχουμε πιθανόν πετύχει ελάχιστους από αυτούς. Η κύρια αιτία; Η αναβλητικότητα μας. Σας δίνουμε κάποιες συμβουλές για το πως να καταφέρετε φέτος να πετύχετε τους στόχους σας!
 
1. Βάζουμε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις.
Σταματάτε να υποβάλετε στον εαυτό σας ότι η καριέρα, το μέλλον της επιχείρησής σας ακόμα και η επιτυχία σας στη ζωή, εξαρτώνται από το αποτέλεσμα μιας και μοναδικής πράξης σας. Αν το κάνετε αυτό, θα ασκήσετε τόση πίεση στον εαυτό σας που θα ψάχνετε για δικαιολογίες για να αποφύγετε να κάνετε αυτή την απαραίτητη πράξη.
 
2. Σταματάμε το σκεπτικό “όλα η τίποτα”
Δεν θα σας κάνει καλό αν σκέφτεστε πως αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι τέλεια, δεν θα το κάνετε καθόλου. Είναι καλύτερα να δράσετε και να βελτιωθείτε στην πορεία από το να μην κάνετε τίποτα απολύτως.
 
3. Σπάζουμε αυτό που έχουμε να κάνουμε σε μικρότερα μέρη
Ένας από τους κύριους λόγους που αναβάλουμε να κάνουμε κάτι είναι γιατί θεωρούμε ότι είναι πολύ μεγάλο και δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε. Άρα αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να σπάσετε το πρότζεκτ σε μικρά μέρη τα οποία θα νιώσετε πως μπορείτε να διαχειριστείτε. 
 
4. Παίρνουμε σημειώσεις για το πως περνάμε την ώρα μας
Πάρτε ένα σημειωματάριο και στυλό. Για μια ολόκληρη εβδομάδα, γράψτε κάτω τι κάνετε και πόση ώρα σας παίρνει το κάθε πράγμα. Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πως περνάτε πολλές ώρες να σερφάρετε στο διαδίκτυο ή να ελέγχετε το Facebook σας. Ακολούθως ρωτήστε τον εαυτό σας τι θα γινόταν αν ξοδεύετε αυτό τον χρόνο να κάνετε πράγματα παραγωγικά. 
 
5. Βάζουμε χρονόμετρο
Όταν αρχίσετε να κάνετε μια δουλειά την οποία αποφεύγατε, βάλτε ένα χρονόμετρο για περίπου 40 λεπτά για παράδειγμα, και πείτε στον εαυτό σας πως θα παραμείνετε συγκεντρωμένη/ος μέχρι να χτυπήσει το χρονόμετρο. Όταν χτυπήσει κάντε ένα μικρό διάλειμμα και ακολούθως ξανά προγραμματίστε το χρονόμετρο σας για ακόμα 40 λεπτά και επαναλάβετε
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές