Viva Mexico!

19 Απριλίου 2018

Υλικά ( 6 μερίδες)

4 κ.σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο σε δύο μέρη

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

1 ½ κ.γ. αλάτι

1 ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

1 ½ κύμινο

1 κ.γ. σκόνη σκόρδο

½ κ.γ. σκόνη τσίλι

½ κ.γ. πάπρικα

½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικό

600 γρ. στήθος κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κομμένο σε λεπτές λωρίδες

½ μέτριο γλυκό κόκκινο πιπέρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

½ μέτριο πράσινο πιπέρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

6 πίτες τορτίγιες, ζεσταμένες

1 φλ. μακρύκοκκο ρύζι

Τριμμένο τυρί τσένταρ, σάλσα, γουαγκαμόλε και ξινή κρέμα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη πλαστική τσάντα με zip, βάζουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και όλα τα βότανα και μπαχαρικά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, σφραγίζουμε τη τσάντα και το γυρίζουμε για να πιάσει η μαρινάδα παντού. Βάζουμε την τσάντα στο ψυγείο για 1-4 ώρες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα πιπέρια και τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν τραγανά-μαλακά. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα διατηρούμε ζεστά.

Βράζουμε το μακρύκοκκο ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Στο ίδιο τηγάνι, ψήνουμε το κοτόπουλο – πετάμε τη μαρινάδα- σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτουμε το μείγμα πιπεριών και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί.

Παίρνουμε μια κουταλιά από το κοτόπουλο και το μείγμα πιπεριού καθώς και μια κουταλιά από το ρύζι και τις τοποθετούμε στο κέντρο της πίτας φαχίτα. Διπλώνουμε στη μέση και σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί, τη σάλτσα, το γουαγκαμόλε και τη ξινή κρέμα.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές