Τρεις απολαυστικές σαλάτες με λουβί, ιδανικές για νηστεία!

09 Απριλίου 2016
Έχουμε συνηθίσει να τρώμε το  λουβί, φρέσκο ή ξερό, με τον παραδοσιακό τρόπο: Με μπόλικο ελαιόλαδο, λεμόνι, μαγειρεμένο με χόρτα ή κολοκυθάκι φρέσκο ή κολοκύθα και να το σερβίρουμε με τόνο. Εκτός από αυτό όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι να το απολαμβάνετε, για παράδειγμα ως κύριο συστατικό σε σαλάτες.
 
Τώρα που ανοίγει ο καιρός και η νηστεία για το Πάσχα άρχισε, οι σαλάτες μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν κύριο γεύμα. Έτσι εμείς σας προτείνουμε τρεις δημιουργικές και εύκολες σαλάτες με κύριο συστατικό το λουβί, που μπορείτε είτε να τις απολαύσετε μόνες τους ή να τις σερβίρετε ως συνοδευτικό.
 

Σαλάτα με λουβί και καλαμπόκι

 
Μπορείτε να την απολαύσετε μόνη της ή να τη σερβίρετε με κοτόπουλο σχάρας.
 
Υλικά
 
1 φλ. λουβί, βρασμένο
 
1 φλ. κοκκινα φασολια
 
1 κόκκινη πιπεριά,  κομμένη σε κύβους
 
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
 
85 γρ. καλαμπόκι
 
2 κρεμμυδάκια φρέσκια, ψιλοκομμένα
 
1 lime, χυμό και ξύσμα
 
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
 
25 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λωρίδες ( προαιρετικά)
 
Εκτέλεση
 
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά.
 

Σαλάτα με λουβί, κόκκινο κρεμμύδι και άνηθο

 
Αυτή η σαλάτα είναι ιδανικό συνοδευτικό τόσο για κοτόπουλο σχάρας, όσο και για μεγάλο ψάρι ψημένο στη σχάρα. 
 
Υλικά
 
4 φλ. λουβί βρασμένο
 
½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 
¼ φλ. χυμό λεμονιού, καλύτερα φρέσκο
 
¼ φλ. παρθένο ελαιόλαδο
 
½ φλ. άνηθο, ψιλοκομμένο
 
Αλάτι, Πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο τέλος τον άνηθο και ανακατεύουμε ελαφρά. Τοποθετούμε σε μπολ και αν θέλουμε, περιχύνουμε έξτρα ελαιόλαδο πριν σερβίρουμε.
 

Πικάντικη σαλάτα  με λουβί

 
Μια σαλάτα που μπορείτε να την απολαύσετε μόνη της ή να την σερβίρετε ως συνοδευτικό για quesadillas ή fajitas.
 
Υλικά
 
1 ½ φλ. λουβί, βρασμένο
 
1 μεγάλο αγγουράκι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
 
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 
4 μέτριες ντομάτες, χωρίς σπόρια και κομμένες σε κύβους
 
1 πιπέρι japapeño, ψιλοκομμένο
 
½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένος
 
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 
½ φλ. ελαιόλαδο
 
¼ φλ. χυμό λεμονιού, κατά προτίμηση φρεσκοστυμμένο
 
Αλάτι, πιπέρι
 
Φρέσκο κόλιανδρο για γαρνιτούρα.
 
Εκτέλεση
 
Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε όλα τα υλικά, μαζί με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως ή καλύτερα, τοποθετούμε το μπολ σε ένα ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να επιτρέψουμε στις γεύσεις να αναπτυχθούν και ακολούθως σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με το φρέσκο κόλιανδρο.
 
 
 
 
 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές