Σολομός τεριγιάκι με ασιατικά λαχανικά

29 Αυγούστου 2017

Το teriyaki είναι μια μέθοδος της Ιαπωνικής μαγειρικής στην οποία το φαγητό ψήνεται αφού πρώτα μαρινάρεται στη σάλτσα teriyaki. Το teriyaki είναι μια ελαφριά σάλτσα που δίνει υπέροχη γεύση στο φαγητό! Εμείς σας προτείνουμε μια συνταγή που συνδυάζει το θρεπτικό σολομό μαριναρισμένο σε σάλτσα teriyaki και συνοδευόμενο με ασιατικά λαχανικά! Ότι πιο υγιεινό για εσάς την οικογένεια σας!

Υλικά (Για 4 άτομα)

4 φιλέτα σολομού

100 ml σάλτσα teriyaki marinade

50 ml νερό

3 κ. ελαιόλαδο

1 πακέτο κατεψυγμένα ασιατικά λαχανικά

 

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τη σάλτσα teriyaki με το νερό. Μαρινάρουμε μέσα το σολομό για τουλάχιστον 20 λεπτά μέχρι και 4 ώρες. Εάν η μαρινάδα δεν καλύπτει πλήρως το σολομό, τον γυρίζουμε στα μέσα της διαδικασίας για να καλυφθεί και από τις 2 πλευρές. Τον βάζουμε στο ψυγείο αν θα τον μαρινάρουμε για περισσότερο από 20 λεπτά και τον βγάζουμε 20 λεπτά πριν να μαγειρέψουμε. Αν ο σολομός που έχουμε είναι κατεψυγμένος, τον αποψύχετε εντελώς πριν τον μαρινάρουμε, αφήνοντας τον στο ψυγείο.

Αφαιρούμε τα φιλέτα του σολομού από τη μαρινάδα, κρατώντας τη μαρινάδα για αργότερα. Ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τοποθετούμε μέσα το σολομό. Ψήνουμε από τη μια πλευρά μέχρι να ροδίσει, περίπου 5-7 λεπτά και μετά γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Εάν ο σολομός έχει δέρμα, αρχίζουμε το ψήσιμο από εκείνη τη πλευρά.

Εν τω μεταξύ, μέχρι να ψηθεί ο σολομός, ψήνουμε και τα λαχανικά σε ένα wok κατά προτίμηση, ή αν δεν έχουμε, σε ένα τηγάνι. Ζεσταίνουμε στο wok 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά χωρίς να τα αποψύξουμε. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 6-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ανακατεύοντας ανά τακτικά διαστήματα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα που μας περίσσεψε από πριν και αφήνουμε τη σάλτσα να καταστηθεί, περίπου για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε το σολομό πάνω από τα λαχανικά για ένα νόστιμο και ελαφρύ γεύμα! Εάν θέλουμε τον συνοδεύουμε ρύζι ή noodles.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές