Καλοκαιρινή περιποίηση, για τα μαλλιά!

26 Ιουνίου 2020

1. Κάλυψτε τα!
Χρησιμοποιήστε ένα φουλάρι ή καπέλο όταν είστε έξω στον ήλιο. Αυτό όχι μόνο παρέχει επιπλέον προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά βοηθά επίσης το τριχωτό της κεφαλής σας να διατηρεί την υγρασία του και ταυτόχρονα να προστατεύει την τρίχα, αν είναι βαμμένη.

2. Μαζέψτε τα μαλλιά σας, σε μια ακατάστατη κοτσίδα
Η ακατάστατη κοτσίδα είναι ιδανική για να μαζέψετε τα μαλλιά σας και ταυτόχρονα να ελαχιστοποιήστε την έκθεση στον ήλιο. Τα σφιχτά χτενίσματα μπορεί να είναι επιβλαβή επειδή τείνουν να τραβούν και να σκίζουν τα μαλλιά, ειδικά εάν τα μαλλιά σας είναι στεγνά λόγω της καλοκαιρινής ζέστης.

 

 

3. Πλένετε τα λιγότερο συχνά
Το συχνό πλύσιμο απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής, κάτι το οποίο με τη σειρά του προκαλεί την επιπλέον παραγωγή ελαιών και σας κάνει να νιώθετε την ανάγκη να τα πλένετε ακόμα πιο συχνά.

4. Μειώστε τη θερμότητα
Προσπαθήστε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με το σεσουάρ όσο το δυνατόν λιγότερο. Το μαλλί μας το καλοκαίρι είναι ήδη εκτεθειμένο στη ζέστη. Έτσι κι αλλιώς το πιο πιθανόν τα μαλλιά σας να στεγνώσουν γρήγορα όταν βγείτε έξω.  Αποφύγετε επίσης τα σίδερα με θερμαινόμενες πλάκες καθώς θα προκαλέσουν περισσότερη ζημιά στα ήδη στεγνά μαλλιά.

 

 

5. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! 
Φτιάξτε ένα δικό σας σπρέι μαλλιών με νερό, χυμό αλόης και λάδι από αβοκάντο. Έχετε το μαζί σας όποτε νιώθετε το κεφάλι σας ξηρό και χρειάζεστε λίγη υγρασία. Μια άλλη καλή επιλογή είναι το λάδι αργκάν αναμεμειγμένο με νερό.

6. Όχι άλλα μαλλιά κολυμβητή
Εάν έχετε ξανθό μαλλί το οποίο γίνεται πράσινο μετά από μια βουτιά στην πισίνα, δοκιμάστε να ξεπλύνετε τα βρεγμένα μαλλιά σας με ένα μείγμα που περιέχει ¼ φλιτζάνι μηλόξυδο και 2 φλιτζάνια νερό. Αυτό το μείγμα θα διατηρήσει το χρώμα των μαλλιών σας και θα τα κάνει επίσης να γυαλίζουν.Είναι καλό να περνάτε τα μαλλιά σας με αυτό το μείγμα πριν μπείτε στο νερό γιατί έτσι δεν απορροφά η τρίχα τόσο χλώριο.

 

 

7. Βάζετε αντηλιακό μαλλιών στην παραλία
Ένας γρήγορος τρόπος για να προσθέσετε κάποια προστασία είναι να περνάτε ελαφρά τα χέρια σας στα μαλλιά σας μετά την εφαρμογή αντηλιακού στο σώμα σας.

8. Χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια
Αποφύγετε να χτενίζετε με κανονική χτένα τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα, γιατί εκείνη τη στιγμή είναι πιο ευαίσθητα στο σπάσιμο. Οι χτένες με αραιά δόντια είναι πιο απαλές και δεν κινδυνεύει να σπάσει τόσο πολύ η τρίχα.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές