Φυλάγοντας τα ρούχα του καλοκαιριού

31 Οκτωβρίου 2017
Με την αλλαγή του καιρού, είναι καιρός να φυλάξουμε τα καλοκαιρινά μας ρούχα για τους επόμενους μήνες. Σας δίνουμε συμβουλές, πως να το κάνετε ώστε να μείνουν άθικτα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι!
 
1.Πλύνετε όλα σας τα ρούχα σας
 
 
Μην κάνετε το λάθος να τα φυλάξετε, χωρίς να τα πλύνετε πρώτα, σκεπτόμενοι ότι δεν θα τα φορέσετε για αρκετούς μήνες. Βάλτε τα όλα στο πλυντήριο, πάρτε εκείνα που πρέπει στο καθαριστήριο και και φυλάξτε τα καθαρά. Σημαντικό, βεβαιωθείτε πως είναι εντελώς στεγνά. Θα τα προστατεύσετε έτσι από τα βακτήρια και τους σκόρους. 
 
2.  Αποφύγετε τις πλαστικές τσάντες καθαριστηρίου
 
 
Τα ρούχα που έχετε πάρει καθαριστήριο και έχετε παραλάβει στο κρεμαστάρι και τη σακούλα τους, όταν είναι να τα φυλάξετε, βγάλτε τα από αυτές τις σακούλες. Μπορεί να νομίζετε, πως αφήνοντάς τη σακούλα πάνω τα προστατεύετε, όμως, αυτό εμποδίζει τα ρούχα να αερίζονται, με αποτέλεσμα να παγιδεύεται ο υγρός αέρας μέσα και να αναπτύσσονται μικρόβια.
 
 
3. Αγοράστε αποθηκευτικά κουτιά
 
 
Αφού έχετε πλύνει και διπλώσει καλά τα ρούχα σας, τοποθετείστε τα σε αποθηκευτικά κουτιά, που κλείνουν αεροστεγώς. Βεβαιωθείτε όμως, πως υπάρχει ένα μικρό κενό, μεταξύ του καπακιού και των ρούχων, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας ανάμεσα στα ρούχα, εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη σκόρων και μικροβίων. Τα ντελικάτα ρούχα, για παράδειγμα ρούχα από μετάξι, δαντέλα κλπ, είναι καλύτερα να τα φυλάξετε σε βαμβακερές τσάντες για ρούχα.
 
4.  Τοποθετήστε αποξηραμένα αρωματικά φυτά
 
 
Αφού έχετε τοποθετήσει τα ρούχα σας στα κατάλληλα κουτιά, ενδιάμεσα μπορείτε να τοποθετήσετε τα κατάλληλα σακουλάκια με αποξηραμένα αρωματικά φυτά (potpourri) όπως λεβάντα, δενδρολίβανο ακόμα και τις ειδικές ταμπλέτες που κυκλοφορούν στην αγορά, προστατεύοντας έτσι τα ρούχα σας από σκόρους και άλλα παράσιτα.
 
 
 
5. Φυλάξτε τα στο κατάλληλο σημείο
 
 
Μην βάλετε τους πλαστικούς χώρους αποθήκευσή σας, στο γκαράζ ή στο υπόγειο, για να μην αναπτύξουν μούχλα, αλλά ούτε και σε χώρους που τους κτυπάει ο ήλιος, γιατί μπορεί να ξεθωριάσουν τα ρούχα. Τοποθετήστε τους, σε ένα καθαρό, στεγνό και σκοτεινό μέρος με καλό εξαερισμό. 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές