Ρομαντικό δείπνο με σολομό

07 Φεβρουαρίου 2017
Τι πιο κατάλληλο, για την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, από ένα ρομαντικό, αφροδισιακό δείπνο! Γνωρίζοντας ότι ο σολομός είναι αφροδισιακός, σκεφτήκαμε να σου προτείνουμε ένα δείπνο για δύο! 
 
Υλικά 
 
2 φιλέτα σολομού
3 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1 φλ. ρύζι μπασμάτι
 
Εκτέλεση για το σολομό
 
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά, πολύ λίγες ποσότητες από το ελαιόλαδο και το μέλι και περιχύνουμε αυτό το μείγμα και από τις 2 πλευρές των φιλέτων. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, σε φωτιά ψηλής έντασης. Αφού γίνει αυτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σε μέτρια ένταση και τοποθετούμε τα φιλέτα. Ψήνουμε την κάθε μεριά για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει το κέντρο στη μέση, ροζ. Όταν ψηθούν τα φιλέτα, τα αφήνουμε στο πλάι. Στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε μέσα το χυμό από λεμόνι, το υπόλοιπο μέλι, τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Αυτή θα είναι η σάλτσα μας.
 
Εκτέλεση για το ρύζι μπασμάτι
 
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 2 φλιτζάνια νερό και βράζουμε σε ψηλή ένταση. Όταν έρθει σε σημείο βρασμού, μειώνουμε την ένταση, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι και ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να έχει εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό. Όταν γίνει αυτό, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε λίγο το μπασμάτι, μέχρι να το σερβίρουμε.
Στο κάθε πιάτο, σερβίρουμε το σολομό, το ρύζι και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα.
Το αφροδισιακό μας πιάτο είναι έτοιμο!
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές