Red, Red Wine!

11 Νοεμβρίου 2017
Η σούβλα της Κυριακής.
Το αγαπημένο φαγητών των Κυπρίων, σερβίρεται στο τραπέζι, όλες τις εποχές του χρόνου και έτσι περιλαμβάνεται στο μενού των φθινοπωρινών και χειμερινών μενού. Απολαύστε την με κόκκινο κρασί της κατηγορίας του “πικάντικου” Syrah (Shiraz) ή με κρασιά, από τις τοπικές ερυθρές ποικιλίες του τόπου μας Μαραθεύτικο και Γιαννούδι.
 
 
Σούπες
Είναι η εποχή τους και αν και είναι δύσκολος και ιδιαίτερος τους ο συνδυασμός με κρασί, εμείς θα σας κάνουμε τις κατάλληλες προτάσεις.
- Τη μανιταρούπα, στην οποία χρησιμοποιείτε μανιτάρια έντονα σε γεύση μπορείτε να την απολαύσετε με κόκκινο κρασί όπως ένα Pinot Noir ή ένα νεαρό Syrah.
- Αν σας αρέσει η ντοματόσουπα, ιδιαίτερα έντονη σε γεύση, δοκιμάστε την με ένα νεαρό κόκκινο ιταλικό Chianti ή ένα νεαρό ισπανικό Rioja.
 
 
 
Στιφάδο
Είναι καιρός να βάλουμε τους φούρνους μας σε λειτουργία, μαγειρεύοντας υπέροχα στιφάδα, με κρέας ή λαχανικά.
- Με βοδινό όπως το κλασικό γαλλικό πιάτο beef Bourguignon, ένα κλασικό γαλλικό της περιοχής Bordeaux είναι η πρώτη επιλογή. Ακολούθως, ένα αργεντινό Malbec ή κρασιά όπου περιέχουν Cabernet Sauvignon στο blend τους είναι ιδανικά.
- Με χοιρινό, σε κόκκινη σάλτσα, δοκιμάστε ένα Merlot, ένα ελληνικό Αγιωργίτικο, μια ισπανική Rioja, ή ένα νεαρό κυπριακό Μαραθεύτικο ή την ανερχόμενη κυπριακή επίσης ποικιλία Γιαννούδι. Αν ετοιμάσετε χοιρινό ρόστο, δοκιμάστε το με ένα ιταλικό Chianti Classico ή ακόμα ένα Pinot Noir, Βουργουνδίας ή Αυστραλίας.
- Με λαχανικά με κόκκινη σάλτσα ή/και κάποιο είδος ζυμαρικού,  θα ένα ιταλικό Barberra, ένα γαλλικό Beaujolais και οποιαδήποτε από τις γνωστές ερυθρές ποικιλίες που δεν έχουν πολλή παλαίωση σε βαρέλι.
 
 
Στη σχάρα
- Το βοδινό σας στέικ θα το απολαύσετε με στιβαρά κόκκινα κρασιά όπως ένα Syrah, Cabernet Sauvignon, μόνο του ή σε blend, ένα ελληνικό Ξινόμαυρο, ένα Αργεντίνικο Malbec, ένα κυπριακό Μαραθεύτικο. 
- Αν ψήνετε λαχανικά στη σχάρα, τα ελαφριά σε σώμα και νεαρά σε ηλικία, κόκκινα κρασιά είναι ότι πρέπει. Δοκιμάστε ένα Pinot Noir, ένα νεαρό Ισπανικό, Ιταλικό, Ελληνικό και φυσικά κυπριακό που ο φρουτώδης χαρακτήρας τους θα ταιριάξει με την γλυκύτητα που αποκτούν τα λαχανικά όταν ψήνονται στη σχάρα.
- Το χοιρινό, μπορεί να συνδυαστεί με ένα Merlot Νέο Κόσμου ( π.χ. Χιλή), ένα Pinotage από την Ν. Αφρική και φυσικά ένα ιταλικό Chianti ή μια επίσης ιταλική Valpolicella.
 
 
 
Μακαρονάδες
- Το κόκκινο κρασί σας θα το απολαύσετε με μακαρονάδες που έχουν κόκκινη σάλτσα. Αν δεν θα βάλετε κρέας και αν είναι κάπως καυτερή η σάλτσα πιείτε ένα Zinfadel, ένα Grenache ή ένα ελαφρύ και φρουτώδες κόκκινο από τη Νότιο Ιταλία ή Σικελία. Αν θα προσθέστε κρέας π.χ. για σπαγγέτι μπολονέζ απολαύστε το με Chianti ή  Brunello di Montalcino ή ακόμα νεαρό κόκκινο κρασί της Μεσογείου. 
 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές