Σούπα κολοκύθας

23 Δεκεμβρίου 2020
linkedin
Μερίδες
Για 4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
30 λεπτά
Υλικά

500 γρ κολοκύθα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
2 φλούδες πορτοκαλιού
10 γρ. τζίντζερ
φρέσκο θυμάρι
νερό
80 γρ. Βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
σχοινόπρασο
4 φέτες ψωμί του τοστ
ελαιόλαδο
ξύσμα λάιμ

Εκτέλεση
1. Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια.
2. Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ για να τα καραμελώσουμε στην κατσαρόλα μαζί με την κολοκύθα.
4. Προσθέτουμε νερό στα 3/4 της κατσαρόλας και ρίχνουμε μέσα τις φλούδες πορτοκαλιού και το θυμάρι.
5. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά και περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ.
Για τα κρουτόν
2. Κόβουμε σε μικρά ομοιόμορφα κυβάκια το ψωμί του τοστ και το βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στους 175 C για 8-10 λεπτά.
1. Γαρνίρουμε το πιάτο μας με κρέμα γάλακτος, ξύσμα από λάιμ και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές